Αυτοπυρπόληση διαδηλωτή στην Αγκυρα

ΛΟΝΔΙΝΟ. Δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις κατά τη χθεσινή λαμπρή έναρξη των Ολυμπιακών του Πεκίνου. Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης Ουιγούρων έξω από την κινεζική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Αγκυρα, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα δεύτερου βαθμού. Οπως αναφέρθηκε αργότερα πρόκειται για έναν 35χρονο άνδρα από τη κοινότητα Ουιγούρων της Τουρκίας- εθνική μειονότητα της Κίνας η οποία ζητεί ανεξαρτησία. Στο Κατμαντού, πρωτεύουσα του Νεπάλ, …

Αυτοπυρπόληση διαδηλωτή στην Αγκυρα | tovima.gr

ΛΟΝΔΙΝΟ. Δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις κατά τη χθεσινή λαμπρή έναρξη των Ολυμπιακών του Πεκίνου. Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης Ουιγούρων έξω από την κινεζική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Αγκυρα, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα δεύτερου βαθμού. Οπως αναφέρθηκε αργότερα πρόκειται για έναν 35χρονο άνδρα από τη κοινότητα Ουιγούρων της Τουρκίας- εθνική μειονότητα της Κίνας η οποία ζητεί ανεξαρτησία.

Στο Κατμαντού, πρωτεύουσα του Νεπάλ, χιλιάδες εξόριστοι Θιβετιανοί πραγματοποίησαν πορεία έξω από την κινεζική πρεσβεία φωνάζοντας: « Κίνα κλέφτη!Φύγε από τη χώρα μας. Σταμάτα να σκοτώνεις στο Θιβέτ ». Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τους διαδηλωτές, κάποιοι από τους οποίους αποπειράθηκαν να εισέλθουν στην πρεσβεία. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συνελήφθησαν επειδή παραβίασαν την απαγόρευση των διαδηλώσεων που έχει τεθεί σε ισχύ (ο μεγαλύτερος αριθμός Θιβετιανών που συλλαμβάνονται σε μία μόνο ημέρα στο Κατμαντού).

Στην Νταραμσάλα, πόλη της Βόρειας Ινδίας όπου ζει ο εξόριστος θιβετιανός ηγέτης Δαλάι Λάμα, περισσότεροι από 2.000 συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά της Κίνας. Στην Κίνα εξάλλου τρεις Αμερικανοί που σχεδίαζαν να υψώσουν σημαίες του Θιβέτ κατά την τελετή έναρξης συνελήφθησαν από την αστυνομία ενώ πήγαιναν προς το Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου. Στο Λονδίνο περίπου 300 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι έξω από την κινεζική πρεσβεία. Χιλιάδες διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες, ενώ πέντε διαδηλωτές στάθηκαν έξω από το κεντρικό κτίριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης φορώντας τους ολυμπιακούς κύκλους γύρω από τον λαιμό τους, ματωμένους επιδέσμους στο κεφάλι και χειροπέδες. Η πρόσβαση στην πλατεία Τιανανμέν του Πεκίνου είχε απαγορευθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk