Αίτηση αποφυλάκισης του χουντικού Δ. Ιωαννίδη

O εκ των πρωταγωνιστών της επταετίας, τέως διοικητής της ΕΣΑ Δ.Ιωαννίδης, 86 ετών σήμερα, κατέθεσε αίτηση προσωρινής αποφυλάκισης για λόγους υγείας. Ο Ιωαννίδης, ο οποίος μαζί με τον Ν.Ντερτιλή είναι οι μόνοι καταδικασθέντες που παραμένουν στις φυλακές για τα εγκλήματα της δικτατορίας του 1967-1974, ζητεί να διακοπεί για τουλάχιστον τρεις μήνες η ποινή ισόβιας κάθειρξης την οποία εκτίει από τον Αύγουστο του 1975 προκειμένου να νοσηλευθεί στο Νοσοκομείο Νικαίας «Αγιος Παντελεήμων», στο οποίο βρίσκεται ήδη από τις 28 Μαΐου 2008.

Αίτηση αποφυλάκισης  του χουντικού  Δ. Ιωαννίδη | tovima.gr

O εκ των πρωταγωνιστών της επταετίας, τέως διοικητής της ΕΣΑ Δ.Ιωαννίδης, 86 ετών σήμερα, κατέθεσε αίτηση προσωρινής αποφυλάκισης για λόγους υγείας. Ο Ιωαννίδης, ο οποίος μαζί με τον Ν.Ντερτιλή είναι οι μόνοι καταδικασθέντες που παραμένουν στις φυλακές για τα εγκλήματα της δικτατορίας του 1967-1974, ζητεί να διακοπεί για τουλάχιστον τρεις μήνες η ποινή ισόβιας κάθειρξης την οποία εκτίει από τον Αύγουστο του 1975 προκειμένου να νοσηλευθεί στο Νοσοκομείο Νικαίας «Αγιος Παντελεήμων», στο οποίο βρίσκεται ήδη από τις 28 Μαΐου 2008. Στα τριαντατριάμισι χρόνια εγκλεισμού του στις φυλακές Κορυδαλλού αυτή είναι η πρώτη φορά που ο δικτάτορας ζητεί να αποφυλακιστεί- προσωρινά, όπως αναφέρει στην αίτησή του, «προκειμένου να αποτραπεί ανήκεστη βλάβη της υγείας του και ο κίνδυνος της ζωής του».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk