• Αναζήτηση
  • Ποιον ψηφίζει η νομενκλατούρα του ΠαΣοΚ

    Ποιον ψηφίζει η νομενκλατούρα του ΠαΣοΚ * Περισσότερα από δύο στα τρία κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ του κ. Κ. Σημίτη σύμφωνα με τους «εκσυγχρονιστές» ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Τα βράδια που τα κεντρικά γραφεία του ΠαΣοΚ στη Χαριλάου Τρικούπη αδειάζουν, η οδός Σολωμού γνωρίζει δόξες. Εκεί, σε μια τυπική και μάλλον άσχημη πολυκατοικία των
    Τα βράδια που τα κεντρικά γραφεία του ΠαΣοΚ στη Χαριλάου Τρικούπη αδειάζουν, η οδός Σολωμού γνωρίζει δόξες. Εκεί, σε μια τυπική και μάλλον άσχημη πολυκατοικία των Εξαρχείων, καταστρώνονται τα σχέδια για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία του Κώστα Σημίτη στο συνέδριο του ΠαΣοΚ. Μερτσέντες από το Σύνταγμα, τζιπ από τον Λυκαβηττό αλλά και Τογιότα και Φορντ φέρνουν τα 20 στελέχη όλων των εκσυγχρονιστικών τάσεων «απέναντι από τον χάρτη των επιχειρήσεων». Τελευταίος ­ όταν δεν έχει φθάσει πρώτος ­ εμφανίζεται ο «νέος στρατηγός» του Σημίτη, Μιχάλης Νεονάκης, με το μπλε του Πούντο. Ανάμεσα στους μετέχοντες των σχεδιασμών είναι και οι Παπαϊωάννου, Γείτονας, Πρωτόπαπας, Δρυς, Πασχαλίδης, Μανίκας, Αποστολίδης, Καρύδης, Λούσκος, Δήμου. Απέναντί τους στο κόμμα, με «αντίπαλους» σχεδιασμούς, ο Κοτσακάς, ο Παναγιωτακόπουλος, ο Δασκαλάκης, ο Αγραφιώτης, ο Μωραΐτης, η Αντωνίου. Στις συναντήσεις της Σολωμού, η υπερψήφιση του Κώστα Σημίτη για τη θέση του προέδρου ήταν εξαρχής δεδομένη και μόνο στα ποσοστά υπάρχουν διαφωνίες (οι αισιόδοξοι λένε 75% και οι απαισιόδοξοι 65%), και το βάρος του σχεδιασμού έχει δοθεί στην εκλογή των 180 μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Ποιους θα ψηφίσουν οι εκσυγχρονιστές σύνεδροι και κυρίως πώς η δεδομένη πλειοψηφία του εκσυγχρονιστικού μπλοκ στο ΠαΣοΚ να εκφραστεί και στην Κεντρική Επιτροπή.


    Στη λίστα με τα 335 ονόματα που παρουσιάζει «Το Βήμα» έχει συμπεριληφθεί η κορυφή της πυραμίδας του ΠαΣοΚ ­ η πολιτική και κομματική νομενκλατούρα, κατά τους αντιπάλους του κυβερνώντος κόμματος. Εχουν συμπεριληφθεί τα μέλη της απερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής ­ άρα και του ΕΓ ­, οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές και οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών και των τομεακών γραφείων.

    Πολιτική