• Αναζήτηση
 • Το νέο βήμα της Cardico

  Το νέο βήμα της Cardico Σχέδια παραγωγής προϊόντων για διεθνείς αλυσίδες με επέκταση των εγκαταστάσεων στη Βοιωτία ΧΡ. ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ σαν εμπορική εταιρεία, πέρασε στο στάδιο της επεξεργασίας και τυποποίησης και μετατρέπεται σε «ολοκληρωμένη βιομηχανία» του τομέα της. Ο λόγος για την εταιρεία ξηρών καρπών Cardico, που συγκαταλέγεται πια στις πέντε βιομηχανίες ειδών


  ΞΕΚΙΝΗΣΕ σαν εμπορική εταιρεία, πέρασε στο στάδιο της επεξεργασίας και τυποποίησης και μετατρέπεται σε «ολοκληρωμένη βιομηχανία» του τομέα της. Ο λόγος για την εταιρεία ξηρών καρπών Cardico, που συγκαταλέγεται πια στις πέντε βιομηχανίες ειδών διατροφής με τη μεγαλύτερη διεθνοποίηση παραγωγικών δραστηριοτήτων.


  Το νέο, μεγάλο βήμα που επιχειρεί ­ μετά την εξαγορά του 100% της δεύτερης μεγαλύτερης επιχείρησης ξηρών καρπών στη Γαλλία ­ έχει να κάνει με τη δημιουργία νέας βιομηχανικής μονάδας στην Ελλάδα για την επεξεργασία και παραγωγή ενός πλήθους προϊόντων.


  Διευρύνοντας το αντικείμενο της λειτουργίας της και τους εμπορικούς της ορίζοντες, η Cardico προχωρεί στην ανέγερση στον νομό Βοιωτίας εργοστασίου που θα ασχολείται με την αποθήκευση και την επεξεργασία ξηρών καρπών, την παραγωγή πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, επικαλυμμένων ξηρών καρπών, δημητριακών, marzipan και πραλινών, καθώς επίσης και με τη δημιουργία logistics center. Ηδη κοντά στο Σχηματάρι μια μεγάλη επιγραφή με το σήμα της εταιρείας, ορατή από την εθνική οδό, προϊδεάζει για τη μεγάλη αυτή επένδυση. Χωρίς να υπολογίζεται το κόστος αγοράς του οικοπέδου 72 στρεμμάτων, το κόστος της επένδυσης που σχεδιάζεται να τεθεί σε λειτουργία το 2001 θα ξεπεράσει, όπως λέγεται, τα 2,5 δισ. δρχ. «Ετσι θα αποκτήσουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στη μεγάλη ζήτηση των συγχωνευόμενων στην Ευρώπη και στην Ελλάδα αλυσίδων σουπερμάρκετ, καθώς και βιομηχανιών σοκολάτας» αναφέρει ο κ. Γ. Καρδασιλάρης. Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι οι πωλήσεις της εταιρείας, σε ενοποιημένη βάση, το πρώτο επτάμηνο του 2000 παρουσίασαν αύξηση 60%. Πολύ λίγες ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων έχουν να επιδείξουν διεθνή παραγωγική υπόσταση ανάλογη με αυτή της Cardico.


  Μέσα σε ελάχιστα χρόνια, πέρα από την επέκταση που έγινε σε χώρες όπως η Γαλλία και η Βρετανία, η εταιρεία στο εξωτερικό απέκτησε πλήρη ή μερικό έλεγχο σε εργοστάσια:


  * Παραγωγής και επεξεργασίας αμυγδαλόψιχας στις ΗΠΑ.


  * Παραγωγής φουντοκόψιχας ως 5.000 τόνους ετησίως στη Γεωργία.


  * Παραγωγής peanuts στην Αργεντινή.


  * Παραγωγής φουντουκόψιχας με δυναμικότητα 60-70 τόνους ημερησίως και περαιτέρω επεξεργασία στην Τουρκία.


  * Καθώς επίσης σε δύο εργοστάσια παραγωγής καρυδόψιχας με δυνατότητα παραγωγής 5.000 τόνους ετησίως στη Μολδαβία.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk