• Αναζήτηση
 • Ο Σπύρος Ευαγγελάτος ανεβάζει την κωμωδία του Ζακυνθινού Δημητρίου Γουζέλη

  Ο «Χάσης» στο Αμφι-Θέατρο

  κριτική θεάτρου Ο «Χάσης» στο Αμφι-Θέατρο Ο Σπύρος Ευαγγελάτος ανεβάζει την κωμωδία του Ζακυνθινού Δημητρίου Γουζέλη Ο Σπύρος Ευαγγελάτος θεωρεί τον «Χάση» κορυφαίο δείγμα του επτανησιακού λαϊκού θεάτρου Γραμμένο στη Ζάκυνθο το 1790, το έργο του Δημητρίου Γουζέλη «Ο Χάσης» παρουσιάζεται από το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου την προσεχή εβδομάδα. Πρόκειται για κορυφαίο δείγμα του επτανησιακού

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Γραμμένο στη Ζάκυνθο το 1790, το έργο του Δημητρίου Γουζέλη «Ο Χάσης» παρουσιάζεται από το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου την προσεχή εβδομάδα. Πρόκειται για κορυφαίο δείγμα του επτανησιακού λαϊκού θεάτρου, όπως επισημαίνει ο σκηνοθέτης του, ο οποίος το πρωτοανέβασε πριν από σαράντα χρόνια. Ηταν τον Φεβρουάριο του 1964 που ο Σπύρος Ευαγγελάτος, με τη Νεοελληνική Σκηνή του, έδωσε στο ελληνικό κοινό το πρώτο ανέβασμα του «Χάση» στη σύγχρονη εποχή, κρατώντας για τον εαυτό του τον επώνυμο ρόλο – στην παράσταση συμπεριλαμβανόταν και ο «Θυέστης» του Πέτρου Κατσαΐτη.


  H υπόθεση εκτυλίσσεται στη Ζάκυνθο του τέλους του 18ου αιώνα και καταγράφει επεισόδια της ζωής των λαϊκών ανθρώπων με σατιρική υπερβολή. Οπως άλλωστε σημειώνει και ο ίδιος ο Γουζέλης, έγραψε αυτή την κωμωδία «προς ξεφάντωσιν των φίλων». Κεντρικός ήρωας είναι ο παπουτσής Θοδωρής Καταπόδης, με το παρατσούκλι «Χάσης», ενώ ανάμεσα στους άλλους ρόλους συναντούμε τη γυναίκα και τον γιο του, φίλους και συγγενείς.


  H παράσταση του Αμφι-Θεάτρου θα δοθεί στην κάτω αίθουσα της οδού Ανδριανού 111, η οποία μετατρέπεται σε καπηλειό. Εκεί θα έχουν στήσει το πατάρι τους οι λαϊκοί θεατρίνοι.


  Ο «Χάσης» του Ζακυνθινού Δημητρίου Γουζέλη ανεβαίνει σε ελεύθερη ανασύνθεση και σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου. Σκηνικά – κοστούμια Γιώργος Πάτσας, μουσική Γιάννης Αναστασόπουλος. Με τους Γιώργο Κροντήρη, Γιώργο Μπούγο, Θανάση Κουρλαμπά, Σοφία Φαραζή και Αντώνη Μάρο. H πρεμιέρα θα δοθεί την Παρασκευή (13/2) στο Αμφι-Θέατρο (21.00).

  Πολιτισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk