ΠΕΡΙΠΟΥ τριάντα άνθρωποι ­ πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας ­ κρατούν στα χέρια τους τα θέματα των γενικών εξετάσεων. Κλεισμένοι μία ολόκληρη εβδομάδα στον έβδομο όροφο του υπουργείου Παιδείας συνεδριάζουν από νύχτα σε νύχτα για να επιλέξουν τα θέματα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ).


Επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Γενικών Εξετάσεων (ΚΕΓΕ) είναι και φέτος, για πέμπτη τουλάχιστον συνεχή χρονιά, ο κ. Νίκος Σπυρέλλης, καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).


Για την επιλογή των θεμάτων στα φιλολογικά μαθήματα συνεργάζεται μια ομάδα που αποτελείται από τον κ. Βασίλη Κρεμμυδά και την κυρία Ελένη Καραμαλέγκου, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, και από τον κ. Θανάση Μαρκόπουλο, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση συμμετέχουν στην ΚΕΓΕ ο κ. Τάσος Στέφος, φιλόλογος, σχολικός σύμβουλος, ο κ. Κώστας Κοντζίουλας, που έχει λάβει μέρος και άλλες φορές στην ΚΕΓΕ, ενώ παράλληλα έχει μεγάλη εμπειρία και ως βαθμολογητής, ο κ. Γιώργος Χριστοδούλου, ο κ. Γιώργος Φράγκογλου, ο κ. Παναγιώτης Ναϊντινίδης και η κυρία Βασιλική Δασκάλου.


Την ενότητα των μαθηματικών χειρίζονται ο πολύπειρος και με αρκετές συμμετοχές στην ΚΕΓΕ κ. Σταύρος Παπασταυρίδης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο μαθηματικός, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Νίκος Αλεξανδρής. Μαζί τους συνεργάζονται από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι μαθηματικοί κκ. Φραγκίσκος Φράγκος και Δημήτρης Μελιγκώνης.


Τα θέματα της φυσικής επέλεξαν ο κ. Μιχάλης Πιζάνιας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, και από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι κκ. Νίκος Καλημέρης και Χρήστος Μπάφης.


Για τα θέματα της χημείας την ευθύνη έχει ο κ. Κωνσταντίνος Τσίπης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έχει συμμετάσχει στην ΚΕΓΕ και παλαιότερα, και από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι κκ. Παναγιώτης Παλαμιτζόγλου και Γιώργος Καπελώνης.


Τη βιολογία χειρίζονται οι κκ. Λουκάς Μαργαρίτης, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, και οι κκ. Γιώργος Θωμόπουλος και Γιώργος Παπαδήμας από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Στην ΚΕΓΕ συμμετέχουν ακόμη ο κ. Κώστας Παπαθανασόπουλος, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, και η κυρία Στέλλα Καραγιάννη, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, που θα χειρισθούν τα θέματα της πολιτικής οικονομίας. Διά παν ενδεχόμενο και προκειμένου να υπάρχουν απαντήσεις σε οποιοδήποτε νομικό πρόβλημα ή ερώτημα ήθελε προκύψει στην ΚΕΓΕ συμμετέχει και ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας κ. Χρήστος Θωμόπουλος.