Ολα δείχνουν ότι οι νιφάδες θα συνεχίσουν και σήμερα τον τρελό χορό τους, στις ανατολικές κυρίως περιοχές, αλλά σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα φαινόμενα δεν αναμένεται να είναι τόσο μεγάλης έντασης και σταδιακά θα εξασθενήσουν ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη προοδευτικά θα κοπάσουν. Περισσότερο βελτιωμένος αναμένεται ότι θα είναι ο καιρός από αύριο Δευτέρα, οπότε και προβλέπεται ότι στις περισσότερες περιοχές θα ξημερώσει με ηλιοφάνεια και ο υδράργυρος θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Την νύχτα όμως και νωρίς το πρωί ο παγετός θα παραμείνει ισχυρός.


«Οπως φαίνεται, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα κυρίως στις ανατολικές περιοχές της χώρας από Θεσσαλία και κάτω, αλλά δεν αναμένεται να είναι τόσο μεγάλης έντασης όσο το προηγούμενο 48ωρο και σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενήσουν και προς τη νύκτα θα σταματήσουν. Ωστόσο το κρύο θα παραμείνει ιδιαιτέρως τσουχτερό και ο παγετός θα είναι και σήμερα πολύ ισχυρός όχι μόνο στις ηπειρωτικές περιοχές αλλά και στα νησιά» σημειώνει μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Θ. Κολυδάς, μετεωρολόγος της ΕΜΥ και συνεχίζει: «Περαιτέρω βελτίωση του καιρού (όσον αφορά τα καιρικά φαινόμενα) αναμένεται από αύριο, οπότε και προβλέπεται ότι σε κάποιες περιοχές θα έχουμε ηλιοφάνεια, αλλά θα είναι ήλιος με δόντια… Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει σταδιακή άνοδο (που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ως την Τετάρτη) κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί ο παγετός θα παραμείνει ισχυρός όχι μόνο στις ηπειρωτικές περιοχές αλλά και στα νησιά, τουλάχιστον ως τα μέσα της εβδομάδος».


Ειδικότερα για σήμερα, Κυριακή, η ΕΜΥ προβλέπει ότι στην Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Βόρεια Κρήτη, πιθανώς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αλλά τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά, 5 ως 6 μποφόρ, και στα ανατολικά 7 ως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -20 ως -4 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -12 ως 4 και στα νησιά από 0 ως 7 βαθμούς Κελσίου.


Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και στα νότια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά, 3 ως 4 μποφόρ, και στα ανατολικά 5 ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός που τοπικά θα είναι ισχυρός.