ΡΩΜΗ. Απρόσμενο σύμμαχο βρήκε η αριστερή αντιπολίτευση στο πρόσωπο της νέας και ωραίας κόρης του «Καβαλιέρε». Η 24χρονη Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι μίλησε ανοιχτά για τη σύγκρουση συμφερόντων του πρωθυπουργού και μεγιστάνα πατέρα της σε συνέντευξη στην εφημερίδα «La Stampa».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό το ζήτημα της σύγκρουσης συμφερόντων πρέπει να διευθετηθεί» είπε η Μπάρμπαρα, η οποία εκπονεί διδακτορική διατριβή με θέμα τα ζητήματα ηθικής στην οικονομία και στις επιχειρήσεις σε πανεπιστήμιο του Μιλάνου.

Η δεσποινίς Μπερλουσκόνι παραδέχθηκε πάντως ότι η πορεία της είναι μοναχική, με δεδομένη την απουσία ενδιαφέροντος σε εθνικό επίπεδο. «Οι εκλογές έχουν δείξει ότι οι Ιταλοί δεν θεωρούν κάτι τέτοιο απαραίτητο.Υπάρχει η ανάγκη,αλλά καμία αξίωση» είπε.

Οι δηλώσεις της θυγατέρας στρέφονται σαφώς κατά του πατρός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος μοιράζει τις δραστηριότητές του μεταξύ πολιτικής και μιας αυτοκρατορίας επιχειρήσεων που απλώνεται από τηλεοπτικά κανάλια και τον τραπεζικό τομέα ως τον εκδοτικό χώρο και το ποδόσφαιρο.

Η αριστερή εφημερίδα «Liberazione» έσπευσε να πανηγυρίσει σχολιάζοντας σκωπτικά ότι η Μπάρμπαρα κάνει καλύτερη δουλειά από «ολόκληρη την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση» και παρατήρησε πικρόχολα ότι «κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν πλέον περιοριστεί σε μία οικογένεια».

Η Μπάρμπαρα, η οποία είναι κόρη του Μπερλουσκόνι από τον δεύτερο γάμο του με τη Βερόνικα Λάριο, έχει προκαλέσει και στο παρελθόν με άλλες δηλώσεις της. Οπως, για παράδειγμα, όταν σε ηλικία 21 ετών είχε δηλώσει ότι αν έβρισκε τα παιδιά της να παρακολουθούν ένα σόου στο δίκτυο Μediaset του Μπερλουσκόνι θα έκλεινε την τηλεόραση.

Επιπλέον, αρνείται πεισματικά να γίνει μέλος του «Forza Ιtalia», του κόμματος που έφερε στην εξουσία τον πατέρα της. Γνωστή και για τις κοινωνικές ευαισθησίες της, η Μπάρμπαρα πρωταγωνίστησε στην ίδρυση της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Μilano Υoung», η οποία συστήθηκε για την ενίσχυση των πληγέντων από το τσουνάμι του 2004 στην Ασία.

Στα μέλη της συγκαταλέγονται δεκάδες γόνοι πλουσίων οικογενειών, ανάμεσά τους η Φραντσέσκα Βερσάτσε και ο γιος του υπουργού Αμυνας της Ιταλίας Τζερόνιμο λα Ρούσα.

Ο υπουργός Ινιάτσιο λα Ρούσα επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα, λέγοντας ότι «αυτό που θέλουν τα παιδιά των πολιτικών,όπως και των επιχειρηματιών…όπως και όλων των εργαζομένων, είναι να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκην ότι ανήκουν στην Αριστερά…».