Β αρύτατες κατηγορίες κατά του υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ.Παυλόπουλου για επιβολή του « νόμου της ζούγκλας και της κομματικής ιδιοτέλειας » εξαπέλυσε χθες ο πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα Εσωτερικών του ΠαΣοΚ κ. Χ.Καστανίδης. Ο κ. Καστανίδης κατηγόρησε τον υπουργό για αυταρχισμό, εκφοβισμό και απόπειρα εξόντωσης κάθε ελεύθερης φωνής και επιβολής κομματικού ελέγχου στα Σώματα Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι « η κυβέρνηση επιχειρεί να καθυποτάξει την ΕΛ.ΑΣ. », κατηγορώντας την ότι επιχείρησε « να επιβάλει τον κομματικό έλεγχο στα Σώματα Ασφαλείας », με την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος δυσμενών κρίσεων και διώξεων για τους μη αρεστούς και « ευνοιοκρατικών επιλογώνυπέρ των ημετέρων ». Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου στη διοικητική αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. και για αθέτηση όλων των οικονομικών υποσχέσεων που είχε δώσει προς την Αστυνομία « προσωπικά ο κ.Καραμανλής ». Ο κ. Πασχαλίδης υποστήριξε ότι στις τάξεις των Σωμάτων Ασφαλείας επικρατεί « συσσωρευμένη πικρία και αγανάκτηση », ενώ κατέκρινε τις νέες αλλαγές στο Πειθαρχικό Δίκαιο των Αστυνομικών, καθώς προβλέπουν « δρακόντειες διατάξεις » και « επιβάλλουν εξοντωτικές ποινές » σε όσους « τολμήσουν να εκφράσουν κριτικές σκέψεις για τις πράξεις της ιεραρχίας », χαρακτηρίζοντάς τες « προκρούστεια κλίνη ασαφών εννοιών ».

Ακόμη, ο κ. Καστανίδης κατέκρινε τον κ. Παυλόπουλο για τις δηλώσεις που έκανε περί βελτίωσης της θέσης της Ελλάδας στα θέματα διαφάνειας και χαιρέτισε την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη στάση που τήρησε στη νομοθετική διάταξη για τη βιντεοσκόπηση δημοσίων συναθροίσεων.