Ετοιμάζονται να μείνουν έγκυες οι νέες βουλευτίνες του ΠαΣοΚ. Κυκλοφορεί έντονα η φήμη στις τάξεις του κόμματος ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου αν γίνει πρωθυπουργός αποκλείεται να αντισταθεί στον πειρασμό να υπουργοποιήσει τις έγκυες πολιτικούς, φέρνοντας πρώτος στην Ελλάδα τη νέα μόδα που κάνει θραύση στα πιο προχωρημένα υπουργικά συμβούλια της Ευρώπης. Διότι δεν είναι μόνο η υπουργός Αμυνας του ισπανού πρωθυπουργού Χοσέ Θαπατέρο κυρία Κάρμε Τσακόν (που γέννησε αγοράκι) αλλά και η υπουργός Δικαιοσύνης του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί κυρία Ρασιντά Ντατί (που εξακολουθεί να είναι έγκυος χωρίς να αποκαλύπτει τον πατέρα). Η απόφαση του κ. Κ. Καραμανλή να αντικαταστήσει τον κ. Γ.Βουλγαράκη με τον κ. Αν. Παπαληγούρα, παρ΄ ότι επιβεβαίωσε το ρητό του Τσόρτσιλ ότι στην πολιτική μπορείς να πεθάνεις πολλές φορές, δεν ενθουσίασε τους υπόλοιπους υπουργούς. «Επέλεξε τον Βούδα», ήταν το σχόλιο ενός εξ αυτών, ο οποίος θεωρεί ότι ο κ. Παπαληγούρας (που είχε αφήσει εποχή ως υπερήφανος ιδιοκτήτης κανίς) κοιτάζει το άπειρο και κρατάει το στόμα του κλειστό.

Ε να από τα μυστικά της γοητείας της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη είναι ότι δεν κρατάει το στόμα της κλειστό. Μου λένε ότι η Ντόρα είναι εκνευρισμένη και εκτοξεύει «διπλωματικούς χαρακτηρισμούς» προς τον κ. Α.Λοβέρδο. Ο σκιώδης ΥΠΕΞ του ΠαΣοΚ κατηγορείται ότι «έσπρωξε μπροστά στον χρόνο» τη δήλωση της υπουργού ότι δεν είναι ούτε αισιόδοξη ούτε απαισιόδοξη για τις προτάσεις Νίμιτς.

Ενώ η δήλωση έγινε αρκετές ώρες πριν από την έναρξη των συνομιλιών στη Νέα Υόρκη, ο κ. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι έγινε μετά για να την πλήξει. Μικρό το κακό και νομίζω ότι κακώς εκνευρίστηκε η υπουργός. Οταν υπάρχει το «δράμα Βουλγαράκη» κανείς δεν ασχολείται με το Σκοπιανό.

Το «πείραμα του Θεού» δεν γίνεται μόνο στο CΕRΝ στη Γενεύη, αλλά και στη Μονή Βατοπαιδίου με θεαματικά αποτελέσματα. Πολλοί λένε ότι ο ηγούμενος της Μονής κ. Εφραίμ εκμυστηρεύεται σε εκλεκτούς πιστούς ότι διατηρεί ανοικτή γραμμή με την Παναγία.

Μαθαίνω ότι μετά την παρέμβαση του κ. Γ.Σανιδά, αξιωματούχος της κυβέρνησης τηλεφώνησε στον ηγούμενο: «Αφήστε τις διεκδικήσεις των ακινήτων.Τι τις θέλετε τόσες εκτάσεις;». Ο κ. Εφραίμ απάντησε πολύ σοβαρά: «Τις θέλει η Παναγία» . Τελικά ήταν η «Παναγία η Κτηματίας» που εκπαραθύρωσε τον κ. Βουλγαράκη.

Ο κ. Γ.Αλογοσκούφης σπεύδει να καταδικάσει την πολυτελή διαβίωση. Ενημέρωσε τις προάλλες τους δημοσιογράφους ότι το «πρώτο θύμα» του φορολογικού νομοσχεδίου είναι τα τρία VΙΡ αεροσκάφη που ετοιμαζόταν να αγοράσει η κυβέρνηση.

«Η Ντόρα κι εγώ τα θέλαμε» είπε, «αλλά δεν γίνεται να τα αγοράσουμε τώρα». Πάλι λάθος έκανε ο υπουργός. Το πρώτο θύμα του φορολογικού νομοσχεδίου είναι ο φορολογούμενος και το δεύτερο η κυβέρνηση. Οσο για τα VΙΡ αεροπλάνα, θα τα αγοράσει η επόμενη κυβέρνηση.

«Πολιτικά ντοπέ» εμφανίζεται ο κ. Κ. Καρτάλης του ΠαΣοΚ. Μετά την Πλάκα και την Παιδεία προσπαθεί να σώσει και τον αθλητισμό με παρεμβάσεις του στη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο κατά του ντόπινγκ των κκ. Μιχ.Λιάπη και Ι.Ιωαννίδη .

Ο κ. Καρτάλης θεωρεί ότι κακώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού θέτει το δίλημμα «Καθαροί Αγώνες ή Μετάλλια» και ζήτησε να σταματήσει η «ανθρωποφαγία των αθλητών». Ωστόσο, η «ανθρωποφαγία των αθλητών» δεν είναι εύκολο να σταματήσει αφού εκείνοι που τους «τρώνε» εθίζονται στο Μ3. Λίστα-βόμβα με τους «Βαψομαλλιάδες του Κοινοβουλίου» λέγεται ότι διαθέτει στην κατοχή του ο κ. Κ.Τασούλας. Πηγή προσκείμενη στον υφυπουργό Αμυνας που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της αποκαλύπτει ότι η λίστα περιέχει 31 άνδρες βουλευτές από όλα τα κόμματα και βρίσκεται κλειδωμένη σε θωρακισμένη θυρίδα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ο κ. Τασούλας δεν αποκαλύπτει τα ονόματα των «βαψομαλλιάδων» , αλλά είπε σε συνεργάτη μου ότι θα αφαιρέσει ένα όνομα από τη λίστα. Πρόκειται για βουλευτή (και πρώην υπουργό) της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος του προσκόμισε πιστοποιητικό από τον κομμωτή του όπου αναφέρεται ρητά ότι δεν βάφει τα μαλλιά του!

Μάλιστα ο υφυπουργός απευθύνθηκε σε σχετική υπηρεσία του υπουργείου η οποία επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του εγγράφου αποκλείοντας την πιθανότητα πλαστογραφίας της υπογραφής του κομμωτή από τον πρώην υπουργό.

Επιπλέον, κατά την επίδοση του πιστοποιητικού, η οποία έγινε σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου, ο βουλευτής έριξε λίγο νερό σε πετσέτα και με αυτήν σκούπισε τα μαλλιά του αποδεικνύοντας ότι δεν έμεινε στην πετσέτα ίχνος χρώματος. Επειτα από αυτή τη δοκιμασία ο αυστηρός υφυπουργός επείσθη. Οι υπόλοιποι 30 της λίστας κρύβονται επιμελώς.

Το «πείραμα του Θεού» στη Γενεύη (και όχι αυτό που εξελίσσεται στο Βατοπαίδι) έχει και την υπογραφή των κκ. Γ. Παπανδρέου και Ν. Χριστοδουλάκη. Το αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ. «Εμείς υπογράψαμε για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πείραμα της σύγκρουσης των πρωτονίων» είπε σε στελέχη στη Θεσσαλονίκη. Φαίνεται ότι στο CΕRΝ χρειάζονταν την τεχνογνωσία του ΠαΣοΚ στις συγκρούσεις προτού ξεκινήσουν με τα πρωτόνια.

Μαθαίνω ότι σημιτικής προελεύσεως συνεργάτες του προέδρου του ΠαΣοΚ, όπως οι κκ. Δ. Ρέππας και Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και ο κ. Ι. Ραγκούσης, εισηγούνται «πρωτοβουλία για την επιστροφή Σημίτη». Δεν αποκλείεται μια πρώτη κίνηση να γίνει από τον κ. Παπανδρέου στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα έχουν γενέθλια οι κκ. Κ. Καραμανλής και Ελ. Ζαγορίτης ενώ χθες είχε ο κ. Θ. Ρουσόπουλος. Η τραγικότητα της εξουσίας είναι ότι οι κκ. Καραμανλής και Ρουσόπουλος αντήλλαξαν ευχές μακροημέρευσης στο Μέγαρο Μαξίμου λίγη ώρα πριν από την «καρατόμηση Βουλγαράκη» την Παρασκευή.

Ποιος έκλεψε το ταριχευμένο λιοντάρι της Βουλής; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κατά τη διάρκεια εργασιών για την αποκατάσταση του Εντευκτηρίου των βουλευτών ανακαλύφθηκε κρυφή πόρτα κλεισμένη με μια ξύλινη επιφάνεια.

Εκπληκτοι οι βουλευτές κατάλαβαν ότι η πόρτα οδηγούσε στο γραφείο της πρώην Προέδρου της Βουλής κυρίας Αννας ΨαρούδαΜπενάκη. Αμέσως ενημερώθηκε ο κ. Δ.Σιούφας, ο οποίος έδωσε εντολή να χτιστεί η πόρτα. Αν μπορούσε, θα έδινε εντολή να χτιστούν όλες οι πόρτες του συγκεκριμένου γραφείου.

Κάποιοι βουλευτές όμως ισχυρίζονται ότι επρόκειτο για τη «μυστική πόρτα διαφυγής του Παπαδόπουλου» . Προφανώς ο δικτάτορας σε περίπτωση επίθεσης των κομμουνιστών θα διέφευγε μέσω του τωρινού γραφείου της κυρίας Μπενάκη.

Ενώ λέγονταν αυτές οι εικασίες ο κ. Ι.Τραγάκης θυμήθηκε ότι αμέσως μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 μπήκε στο γραφείο του Γεωργίου Παπαδόπουλου (και των άλλων πρωθυπουργών της χούντας) όπου είδε ένα ταριχευμένο λιοντάρι.

Μήπως ήταν «λιοντάρι-κοριός» με το οποίο ο Κίσινγκερ παρακολουθούσε τις συνομιλίες των χουντικών; Από τότε πάντως κανείς δεν είδε ξανά το λιοντάρι, το οποίο εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οποιος γνωρίζει κάτι για το λιοντάρι, ας επικοινωνήσει με τον κ. Τραγάκη.

▅ Ο κ. Κ.Καραμανλής απάντησε σιβυλλικά όταν εκλήθη στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ την περασμένη Κυριακή να λάβει θέση στην «καρμική σύγκρουση» Σουφλιά- Δήμα. Είπε ότι ο πρώτος είναι υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και ο δεύτερος, «για την ώρα», επίτροπος. Η φράση «για την ώρα» προκάλεσε πολλές συζητήσεις και εικασίες. Μένει ή φεύγει από τις Βρυξέλλες ο κ. Δήμας; Οπως μαθαίνω, ο επίτροπος συναντήθηκε πρόσφατα με τον Πρωθυπουργό. Μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής του είπε ότι θα παραμείνει επίτροπος ως τη λήξη της θητείας του τον Νοέμβριο του 2009 και ότι, αν ο ίδιος το θέλει, τότε η κυβέρνηση θα τον προτείνει στην Επιτροπή για μια δεύτερη πενταετή θητεία. Κάποιοι λένε ότι ο Πρωθυπουργός θα τον ήθελε και ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, αλλά ο κ. Δήμας δείχνει προς το παρόν να προτιμά την επιλογή της δεύτερης θητείας. Σε περίπτωση δεύτερης θητείας, λόγω παλαιότητας, θα μπορούσε να γίνει αντιπρόεδρος στην Επιτροπή και ταυτόχρονα να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας και των Κλιματικών Αλλαγών. Ολα δείχνουν ότι έτσι θα γίνει με αυτή την κυβέρνηση. Οι επόμενες 60 εβδομάδες, όμως, ως τον Νοέμβριο του 2009 είναι πολύ μεγάλος χρόνος στην πολιτική.