Ο «μικρός πρίγκιπας» της Νετρέμπκο
Και το όνομα αυτού Τιάγκο Αρούα Σροτ. Ο λόγος για τον υιό της Αννας Νετρέμπκο (φωτογραφία από συναυλία στη Βιέννη τον περασμένο Ιούνιο), ο οποίος ήρθε στον κόσμο την περασμένη Παρασκευή σε μαιευτήριο της Βιέννης. Παρών στον τοκετό ο εξ Ουρουγουάης σύντροφος της λαμπερής ρωσίδας υψιφώνου Ερβιν Σροτ, ο οποίος δήλωσε πανευτυχής που έγινε πατέρας για δεύτερη φορά (έχει ήδη μία 10χρονη κόρη από προηγούμενη σχέση του). Αμφότεροι οι γονείς δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την έλευση του γιου τους, τον οποίο, όπως είπαν, δεν βλέπουν την ώρα να συστήσουν στις οικογένειές τους. Οσο για τα δύο ονόματα του μικρού, το μεν πρώτο είναι υποκοριστικό του Σαντιάγκο, το δε δεύτερο προέρχεται από μια ινδιάνικης προελεύσεως ουρουγουανική διάλεκτο και σημαίνει «ευτυχισμένος» και «ήρεμος». Η 37χρονη Νετρέμπκο αναμένεται να επιστρέψει στη σκηνή τον Ιανουάριο του 2009 κάνοντας την αρχή από το θέατρο που την ανέδειξε: το ιστορικό Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης.

Πολύτιμο Στραντιβάρι στο Διαδίκτυο
Σε πλειστηριασμό μέσω Διαδικτύου θα τεθεί, διαβάζω, τον επόμενο μήνα ένα πολύτιμο βιολοντσέλο το οποίο φέρει τη «σφραγίδα» του Αντόνιο Στραντιβάρι και κάποτε ανήκε σε μία από τις σημαντικότερες μουσικούς της Βρετανίας. Το βιολοντσέλο, ηλικίας περίπου 300 ετών, είναι γνωστό ως το «Φλέμινγκ» από την τελευταία του ιδιοκτήτρια, η οποία δεν ήταν άλλη από την Αμαρυλλίδα Φλέμινγκ, ετεροθαλή αδελφή του συγγραφέα του Τζέιμς Μποντ, Ιαν Φλέμινγκ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, για την αγορά του έχει ήδη εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον, καίτοι η τιμή του το καθιστά μάλλον «απλησίαστο» για τους επαγγελματίες μουσικούς. «Δεν είναι πολύ πιθανό το να βρεθεί κάποιος μεμονωμένος μουσικός να αγοράσει το βιολοντσέλο,αλλά προσφάτως βλέπουμε τόσο επενδυτικούς ομίλους όσο και πλούσιους ιδιώτες να αγοράζουν σπάνια μουσικά όργανα προκειμένου να τα προσφέρουν σε καταξιωμένους μουσικούς» σχολιάζουν σχετικά οι ίδιοι κύκλοι.

Ο Μαρτσέλο Αλβαρες με την ΚΟΘ
Ενας διεθνώς καταξιωμένος τενόρος, ο Αργεντινός Μαρτσέλο Αλβαρες, συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τον Αντζελο Καβαλάρο στην εναρκτήρια συναυλία της καλλιτεχνικής περιόδου 2008-2009. Το γκαλά του προσεχούς Σαββάτου, το οποίο θα δοθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των ΜΓ΄ Δημητρίων, σηματοδοτεί την πρώτη εμφάνιση του Αλβαρες στη χώρα μας και περιλαμβάνει άριες και αποσπάσματα από έργα των Γκουνό,Μασνέ,Μπιζέ,Βέρντι,Τσιλέα και Πουτσίνι. itoyla@dolnet.gr