Στη νεοδημοκρατική ιδεολογία ο Ρομπέν των Δασών είναι ένας βλάκας. Γιατί άλλο πράγμα είναι να κλέβεις από τους πλούσιους και να τα μοιράζεις στους φτωχούς και άλλο πράγμα είναι να τα βαστάς για τον εαυτό σου.

Στο δάσος του Σέργουντ, ένας Ρομπέν που θα έκλεβε για την καλοπέρασή του δεν θα άντεχε ούτε μια μέρα: ο λαός του δάσους θα τον είχε πάρει στο κυνήγι με τις πέτρες και τα βέλη. Στο δικό μας δάσος, ο κ. Αλογοσκούφης περνιέται για σοβαρός προστάτης των φτωχών και των κατατρεγμένων. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, υποστηρίζει ο γαλάζιος Ρομπέν της Οικονομίας, κλέβει από τους κακούς πλούσιουςυδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, δικηγόρους, μηχανικούς και λοιπούς επαγγελματίες- που κρύβουν τα εισοδήματά τους για να τα δώσει στους φτωχούς.

Και οι γαλάζιοι βουλευτές που περιοδεύουν στα τηλεπαράθυρα για να υποστηρίξουν την αρπαγή του κ. Αλογοσκούφη φαντάζουν σαν αναρχικοί που προπαγανδίζουν τις λαϊκές απαλλοτριώσεις. Το όλον θέμα είναι γελοίο, αλλά εμείς το αντιμετωπίζουμε σοβαρά. Είναι αληθές ότι πολλοί από τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι πλούσιοι και κλέβουν την Εφορία, αλλά τίποτα δεν τους εμποδίζει αυτά που θα τους κλέψει ο κ. Αλογοσκούφης να τα ξανακλέψουν από τους φτωχούς. Ενώ οι φτωχοί με επισφαλείς συμβάσεις εργασίας, που μαζεύουν από δυο τρεις δουλειές 800 με 1.000 ευρώ τον μήνα, θα γίνουν ακόμη φτωχότεροι. Αυτή κι αν είναι ληστεία.

Από τη χοντρή λεία αυτής της κλοπής, στον λαό του δάσους θα δοθούν- αν δοθούν- ψιχία: κάτι λίγα εκατομμύρια στο Ταμείο κατά της Φτώχειας. Ακόμη και ο σερίφης του Σέργουντ ήταν πιο δίκαιος στη μοιρασιά.

Πέρα από το σχέδιο να λεηλατήσουν τη χώρα, που είναι πλέον ευδιάκριτο, αυτό που εντυπωσιάζει είναι η ρητορική της κυβέρνησης. Αυξάνει τα όρια ηλικίας της συνταξιοδότησης, μειώνει τις συντάξεις, μοιράζει τον δημόσιο πλούτο στους ιδιώτες, σπρώχνει όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα προς τη φτώχεια, αφήνει ασύδοτο το ιδιωτικό κεφάλαιο, και όλο αυτό το ονομάζει «δίκαιη κοινωνική πολιτική» και «αναπτυξιακή πολιτική».

Ασφαλώς, ουδείς πολιτικός λέει όλα τα πράγματα με το όνομά τους, ουδείς παρουσιάζεται λέγοντας «καλημέρα σας, θα σας αλλάξω τα φώτα». Μια δόση παραπλάνησης στην πολιτική είναι δεδομένη και ανεκτή. Αλλά αυτή η κυβέρνηση έχει υπερβεί κάθε όριο.

Γιατί λοιπόν να μην το παίζει ο κ. Αλογοσκούφης Ρομπέν των Δασών;

vmoulopoulos@dolnet.gr