Νέο μήνυμα για επιστροφή των 8 αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα έστειλε ο στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν,Εγκεμέν Μπαγίς μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων IBNA.

Ο Μπαγίς με αυστηρό τόνο κάλεσε την Ελλάδα να παραδώσει «πιάνοντας από το αυτί» τους 8 αξιωματικούς, αφού δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτό.

«Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα κερδίσει τίποτα. Ως πρώτη κίνηση θα πρέπει να πιάσει από τα αυτιά αυτούς τους τρομοκράτες με στρατιωτική στολή που δραπέτευσαν στην Ελλάδα και να τους παραδώσει στην τουρκική δικαιοσύνη», είπε.

Μάλιστα, τόνισε, πως όταν γίνει αυτό «θα ξεκινήσει μια νέα εποχή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία», αφού «υπάρχουν πολιτικοί που μπορούν να το κάνουν αυτό».

Στην συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, λέγοντας πως είναι ο πρώτος έλληνας αξιωματούχος που πήρε τηλέφωνο το βράδυ του πραξικοπήματος για να δει αν ο Ερντογάν είναι καλά στην υγεία του.

Κλείνοντας, κάλεσε την Ελλάδα να «καταλάβει» τι είναι ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ενώ εξέφρασε την απορία του, πως η Ελλάδα μπορεί να προστατεύει τους ενορχηστρωτές ενός πραξικοπήματος.