Στο πάρκο της γέφυρας του Μπρούκλιν – έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Νέα Υόρκη – είναι εδώ και λίγο καιρό παρκαρισμένο ένα παράξενο όχημα. Παραμορφωμένο όχημα, σε χρώμα κροκί.
Είναι η εγκατάσταση του Αυστριακού Έρβιν Βουρμ, ακούει στο όνομα «Hot Dog Bus», λειτουργεί ως καντίνα χοτ ντογκ και, τα σαββατοκύριακα, σερβίρει δωρεάν χοτ ντογκ στους πεινασμένους περιπατητές του πάρκου, έως τις 26 Αυγούστου.

Το γλυπτό του Βουρμ είναι πρόκληση για την αντίληψη που έχουμε για το τι ακριβώς συνιστά ένα γλυπτό. Το είχε εκθέσει, πριν τρία χρόνια, ως «Curry Bus», στη Γερμανία (γνωστή η τρέλα των Γερμανών για το curry wurst). Τούτη τη φορά, η εγκατάσταση παρουσιάζεται στη Νέα Υόρκη (γνωστή η μανία των Αμερικανών με το hot dog), αλλά με φόντο περίγραμμα των ουρανοξυστών στον ουρανό αποκτά άλλη διάσταση.

«Σε ένα πρώτο επίπεδο, αυτή η εγκατάσταση μοιάζει να είναι το απόλυτο καλοκαιρινό κέρασμα σερβιρισμένο μέσα από ένα από τα γλυπτά που είναι και το σήμα κατατεθέν του» λέει ο Ντάνιελ Σ. Πάλμερ του Public Art Fund, χάρη στο οποίο εγκαταστάθηκε το «Hot Dog Bus» στο πάρκο του Μπρούκλιν.
«Όμως, με εύστοχο και ευφυή τρόπο, ο Βουρμ μας τραβά σε ένα βαθύτερο επίπεδο, βοηθώντας μας να στοχαστούμε για το πώς η τροφή, η κουλτούρα της κατανάλωσης και το σώμα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα», τόνισε.