Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γιορτάζει σήμερα τα 72α γενέθλιά του, δύο ημέρες μετά την ιστορική σύνοδο που είχε με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ- Ουν.

Σε ηλικία 70 ετών ο Τραμπ έγινε το 2016 ο μεγαλύτερος σε ηλικία υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, αν και ο Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν 73 ετών όταν διεκδίκησε την επανεκλογή του το 1983.

Η υγεία του αμερικανού προέδρου, τόσο η σωματική όσο και η πνευματική, προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον στη χώρα. Ο Τραμπ υπεβλήθη τον Ιανουάριο στο πρώτο του ιατρικό έλεγχο αφότου ανέλαβε την προεδρία και ο γιατρός του Λευκού Οίκου Ρόνι Τζάκσον τον βρήκε «σε εξαιρετική κατάσταση».

Πριν από την εκλογή του στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας είχαν δώσει στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο του 2015 μια επιστολή του τότε προσωπικού του γιατρού Χάρολντ Μπόρνσταϊν στην οποία διαβεβαίωνε: «Αν εκλεγεί ο Τραμπ, μπορώ να δηλώσω απερίφραστα ότι θα είναι ο πιο υγιής άνθρωπος που έχει εκλεγεί στην προεδρία» των ΗΠΑ.

Στις αρχές Μαΐου ο Μπόρνσταϊν επεσήμανε μιλώντας στο CNN ότι ο Αμερικανός πρόεδρος του «είχε υπαγορεύσει ολόκληρη την επιστολή». Παράλληλα δήλωσε στο NBC ότι τον Φεβρουάριο του 2017, τρία πρόσωπα από το περιβάλλον του Τραμπ εισέβαλαν στο γραφείο του και του πήραν όλους τους φακέλους που αφορούσαν τον Αμερικανό πρόεδρο.

Αυτό συνέβη λίγες ημέρες αφού ο γιατρός αποκάλυψε στην εφημερίδα New York Times ότι ο Τραμπ έπαιρνε φάρμακα για να αυξήσει την τριχοφυία στο κεφάλι του.