Δηλώσεις όσον αφορά την απόκτηση και χρησιμοποίηση των S-400 έκανε για ακόμα μία φορά ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,στο πλαίσιο διακαναλικής του συνέντευξης σε δημοσιογράφους των τουρκικών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, TGRT Haber, TVNET, Beyaz TV και Αkit TV, ενόψει των επικείμενων εκλογών. Ο τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε αποφασισμένος όταν ολοκληρωθεί η αγορά η χώρα δεν θα αποθηκεύσει τους S-400 αλλά θα τους χρησιμοποιήσει, σημειώνοντας ωστόσο ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu ο Ρ. Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά:«Δεν θα αγοράσουμε τους S-400 μόνο για να τους βάλουμε σε μια αποθήκη. Θα τους χρησιμοποιήσουμε στην ανάγκη. Μιλάμε για ένα αμυντικό σύστημα. Τι να το κάνουμε αν δεν το χρησιμοποιήσουμε; Θα εξαρτώμαστε και πάλι στις ΗΠΑ; Εδώ και χρόνια τους το ζητάμε και η απάντηση είναι πάντα ότι δεν το επιτρέπει το Κογκρέσο. Έχουμε κουραστεί με αυτά».

«Η Ρωσία απάντησε στην προσφορά μας με μια πολύ δελεαστική προσφορά. Είπαν ότι θα δεχθούν ακόμη και αν γίνει με συμπαραγωγή. Κι όσον αφορά στα δάνεια, μας προσέφεραν επίσης αρκετά καλούς όρους. Αυτή τη στιγμή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη», συμπλήρωσε ο Ερντογάν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.