Ο εθνικιστικός παροξυσμός στην Άγκυρα- ειδικά όσο πλησιάζουν οι εκλογές – δεν έχει τέλος καθώς η Γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο – προπαγάνδα για τα όπλα τουρκικής παραγωγής. Το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού έχει τίτλο «Έχουμε πάρει έμπνευση από την ένδοξη ιστορία μας» και παρουσιάζει όλα τα όπλα και τα οπλικά συστήματα που κατασκευάζει ή σχεδιάζει να κατασκευάσει η Τουρκία -άρματα, πλοία, ελικόπτερα, βλήματα – αλλά βέβαια με τον ιδιαίτερο τρόπο που μας έχει συνηθίσει η Τουρκία.

Όπως και στο βίντεο που είχε δημοσιοποιήσει προ ημερών η τουρκική προεδρία για τα 565 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, έτσι και αυτό το βίντεο χαρακτηρίζεται από το κιτς, ενώ είναι προφανής η προσπάθεια να καταδειχθεί ότι η Τουρκία είναι μία μεγάλη στρατιωτική δύναμη.

Για άλλη μία φορά έχουν γυριστεί σκηνές που αναπαριστούν στιγμές από την τουρκική ιστορία. Δηλαδή εμφανίζονται τοξότες, οθωμανοί καβαλάρηδες, κωπηλάτες σε παλιά πλοία, και στο τέλος σιγά σιγά προβάλλονται τα καινούρια όπλα «Μade in Τurkey».