Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανάρτησε στο twitter μήνυμα στο οποίο σημειώνει ότι είχε «πολύ παραγωγικές συζητήσεις» με την Πιονγιάνγκ για τον εκ νέου προγραμματισμό της συνόδου κορυφής μεταξύ των δύο χωρών, μια μέρα αφότου ακύρωσε την προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη συνάντησή του με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Είχαμε πολύ παραγωγικές συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα για την επαναφορά της συνόδου που, αν συμβεί, πιθανώς να παραμείνει στη Σιγκαπούρη, την ίδια ημερομηνία, στις 12 Ιουνίου και, αν κριθεί αναγκαίο, να επεκταθεί πέραν αυτής της ημερομηνίας», αναφέρει ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Χαιρετίζει η Σεούλ

Η Σεούλ χαιρέτισε την επανέναρξη των συζητήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας για τη διεξαγωγή συνόδου κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν τον Ιούνιο, δήλωσε λίγο αργότερα εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής προεδρίας.

«Είναι ευτυχές γεγονός ότι η πιθανότητα διαλόγου μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ είναι ακόμη ζωντανή χωρίς να έχει μηδενιστεί», τόνισε ο Εουι- Κιεόμ, προσθέτοντας ότι «παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».