Μία από τις τρεις Κουβανές οι οποίες επιβίωσαν από το αεροπορικό δυστύχημα της 18ης Μαΐου στην Αβάνα υπέκυψε σήμερα στα τραύματά της στο νοσοκομείο, ανεβάζοντας σε 112 τον αριθμό των νεκρών από το δυστύχημα αυτό, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Η επιβάτις, η 40χρονη Έμιλι Σάντσες ντε λα Ο από την πόλη Ολγκίν (ανατολική Κούβα), πέθανε στο νοσοκομείο της Αβάνας μετά τα σοβαρά τραύματα και τα εγκαύματα που υπέστη, σύμφωνα με το υπουργείο. Άλλη μία από τις τρεις επιζήσασες, μία 23χρονη, πέθανε τη Δευτέρα. Η τελευταία από τις επιζήσασες, μια 19χρονη, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Το αεροσκάφος, ένα Μπόινγκ 737 – 200 που πραγματοποιούσε την πτήση Αβάνα- Ολγκίν, 670 χλμ. ανατολικά, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί. Το αεροσκάφος είχε ενοικιάσει η κουβανική εταιρία Cubana de Aviacion από τη μικρή μεξικανική εταιρία Damojh.

Από τη συντριβή του αεροσκάφους σκοτώθηκαν 112 άνθρωποι (101 Κουβανοί, έξι μέλη πληρώματος από το Μεξικό, ένα ζευγάρι από την Αργεντινή, μία Μεξικάνα και δύο επιβάτες από τη Σαχράουι που διέμεναν μόνιμα στην Κούβα). Οι ερευνητές βρήκαν τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, αλλά τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα.