«Προπαγάνδα» χαρακτήρισε το περιεχόμενο του τηλεοπτικού διαγγέλματος του Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με τα «κρυφά πυρηνικά αρχεία» του Ιράν η Τεχεράνη, κάνοντας λόγο για αβάσιμες κατηγορίες.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν,«οι δηλώσεις του δεν ήταν καινούργιες… γεμάτες αβάσιμες κατηγορίες… και προπαγάνδα ενάντια στις πυρηνικές εργασίες του Ιράν».

Νωρίτερα, ο Νετανιάχου κατήγγειλε ότι το Ιράν είπε ψέματα, λέγοντας ότι δεν επιδιώκει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και συνέχισε να διατηρεί και να διευρύνει τη γνώση του για τα πυρηνικά όπλα μετά την υπογραφή της συμφωνίας του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος με τη διεθνή κοινότητα.

Σε Γαλλία και Γερμανία εμπειρογνώμονες από το Ιράν

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Νετανιάχου, το Ισραήλ αναμένεται να στείλειεμπειρογνώμονες για να κοινοποιήσουν τις πληροφορίες που κατέχει για τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν.

Το γραφείο του Νετανιάχου με ανάρτηση στο Twitter ανέφερε ότι το Ισραήλ «θα στείλει τις ερχόμενες μέρες ομάδες επαγγελματιών για να κοινοποιήσουν στη Γερμανία και τη Γαλλία το λεπτομερές υλικό που το Ισραήλ κατέχει για τις προσπάθειες του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο».

Ο Νετανιάχου, επίσης, συνομίλησε με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, για τα μυστικά έγγραφα, υπογραμμίζεται.