Ο Ρόνι Τζάκσον, ο στρατιωτικός γιατρός του Λευκού Οίκου, απέσυρε την Πέμτπη την υποψηφιότητά του για το υπουργείο Υποθέσεων των Βετεράνων, επικεφαλής του οποίου είχε διοριστεί από τον Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από αποκαλύψεις για κακή συμπεριφορά κατά την άσκηση του επαγγέλματός του.

«Αν και θα είμαι πάντα ευγνώμων στον πρόεδρο Τραμπ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε δίνοντάς μου αυτή την ευκαιρία, αποσύρω με λύπη την υποψηφιότητά μου για τη θέση του υπουργού Υποθέσεων των Βετεράνων», δηλώνει ο Ρόνι Τζάκσον στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Γερουσία είχε ήδη αναβάλει την Τρίτη μια ακροαματική συνεδρίαση για την επικύρωση του διορισμού του, στον οποίο είχε προβεί τον Μάρτιο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κατηγορείται για υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων στους κόλπους του στρατού, καθώς και στον Λευκό Οίκο, αλλά και για κακή συμπεριφορά στην εργασία και για υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών.

Σύμφωνα με τον Τύπο, είχε το παρατσούκλι «Candy Man» (ο άνθρωπος με τις καραμέλες) λόγω της τάσης του να συνταγογραφεί φάρμακα.

«Δυστυχώς, εξαιτίας του τρόπου που λειτουργεί η Ουάσινγκτον, αυτές οι ψευδείς κατηγορίες έγιναν αντιπερισπασμός για τον πρόεδρο», προσθέτει στην ανακοίνωσή του.

«Αν ήμουν αυτός … το γεγονός είναι πως δεν θα το έκανα», είχε δηλώσει την Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, όταν ερωτήθηκε για αν θα παραμείνει υποψήφιος ο ναύαρχος Ρόνι Τζάκσον, ο οποίος ήταν ήδη ο γιατρός του Λευκού Οίκου επί Μπαράκ Ομπάμα και Τζορτζ Μπους του νεώτερου.