Η δούκισσα του Κέμπριτζ Κάθριν γέννησε αγόρι, μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Το νεογέννητο είναι ο δεύτερος γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, που ήταν παρών στον τοκετό, και της Κέιτ Μίντλετον.

«Η Βασίλισσα, ο Δούκας του Εδιμβούργου, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρίγκιπας Χάρι και τα μέλη των δυο οικογενειών έχουν ενημερωθεί και είναι κατενθουσιασμένοι από την είδηση αυτή», ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον. «Η μητέρα και το μωρό είναι καλά στη υγεία τους».

Άλμπερτ, Άρθουρ και Φρεντ είναι τα πλέον αγαπητά ονόματα για το αγόρι.

Η Κέιτ, η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, εισήχθη το πρωί της Δευτέρας στο μαιευτήριο για να γεννήσει το τρίτο της παιδί, έχοντας ήδη τα πρώτα σημάδια τοκετού.

Η 36χρονη δούκισσα του Κέμπριτζ μετέβη στο ιδιωτικό μαιευτήριο Lindo Wing του St Mary’s Hospital στο δυτικό Λονδίνο, όπου γέννησε και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της, τον Τζορτζ και τη Σάρλοτ.

Εδώ και λίγες ημέρες θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας είχαν κατασκηνώσει έξω από το νοσοκομείο για να ακούσουν πρώτοι την ανακοίνωση της γέννησης.

Το μωρό θα είναι επίσης το τρίτο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄και του 96χρονου πρίγκιπα Φίλιππου από τον γιό τους Κάρολο.

Οι βρετανοί βασιλείς έχουν άλλα τρία δισέγγονα από την 67χρονη κόρη τους πριγκίπισσα ‘Αννα.Με τον ερχομό στον κόσμο του μωρού, ο 33χρονος αδελφός του Ουίλιαμ, ο πρίγκιπας Χάρι, που θα παντρευτεί στις 19 Μαΐου την ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ από την Καλιφόρνια, θα λάβει την έκτη θέση στη σειρά διαδοχής του θρόνου.

Συγχαρητήρια ανακοίνωση απο την Τερέζα Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συνεχάρη σήμερα τον πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του Κέιτ για τη γέννηση του τρίτου τους παιδιού.

Τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον ανακοίνωσαν ότι το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας, ένα αγοράκι βάρους 3 κιλών και 800 γραμμαρίων, γεννήθηκε στις 10.01 (τοπική ώρα).

«Τα θερμότατα συγχαρητήριά μου στον Δούκα και στη Δούκισσα του Κέμπριτζ για τη γέννηση του γιού τους. Τους εύχομαι πολλή ευτυχία για το μέλλον», αναφέρει στο τηλεγράφημά της η Μέι.