«Δεν το πίστευα ποτέ ότι θα βγουν από το στόμα μου αυτές οι λέξεις αλλά δεν γνωρίζω αν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ουρούσε και τον ουρούσαν πόρνες στη Μόσχα το 2013. Είναι πιθανό αλλά δεν το γνωρίζω». Με αυτά τα λόγια έκανε ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμει, την αποκάλυψη ότι ο Τράμπ του ζήτησε να ερευνήσει την ύπαρξη σεξουαλικού περιεχομένου βίντεο.

Η αποκάλυψη έγινε στην πρώτη συνέντευξη του Κόμει μετά την απόλυση του από το FBI, στην εκπομπή του Τζόρτζ Στεφανόπουλος στο δίκτυο ABC, που θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή.

Ο πρόεδρος Τράμπ αντέδρασε μέσω Twitter αποκαλώντας τον Κόμει «αποδεδειγμένα ψεύτη» και «ανειλικρινές σίχαμα».

Πρόκειται για ένα βίντεο στο οποίο ο Τράμπ φέρεται να συμμετέχει σε ένα ερωτικό παιχνίδι ούρησης με call girls σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Μόσχα. Το ενδεχόμενο ύπαρξης τέτοιου βίντεο καταγράφηκε σε έρευνα για τον Τράμπ που πραγματοποίησε πρώην πράκτορας της βρετανικής ΜΙ6 για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρείας. Η έρευνα είχε ως στόχο να διαπιστώσει αν ο, υποψήφιος τότε, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει εκτεθεί σε ρωσική επιρροή ή αν η Ρωσία έχει υλικό που θα μπορούσε να τον φέρει σε δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο Κόμει στο νέο του βιβλίο, που τιτλοφορείται «Α Higher Loyalty», ο Τράμπ είχε εμμονή με τη φήμη για το συγκεκριμένο βίντεο και του είχε ζητήσει επανειλημμένως να το διερευνήσει.

Σε τρέιλερ από τη συνέντευξη του με τον Στεφανόπουλος, ο Κόμει ακούγεται να λέει πως του είχε προξενήσει μεγάλη έκπληξη το πώς εξήγησε ο Τράμπ την εμμονή του να βρεθεί το βίντεο αυτό. «Μου είπε πως θα είναι τρομερό γι’ αυτόν αν υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα να πιστεύει η Μελάνια ότι όντως το έκανε. Και θυμάμαι ότι σκέφτηκα πως κι εγώ έχω ελαττώματα αλλά αυτό ειδικά η γυναίκα μου θα ήξερε ότι δεν θα το είχα κάνει. Τι είδους γάμος είναι αυτός και τι είδους άντρας είναι αυτός που η σύζυγος του θα πίστευε ότι υπάρχουν 99% πιθανότητες να μην το έχεις κάνει;» λέει ο Κόμει.

Εν τω μεταξύ, τα αμερικανικά ΜΜΕ προδημοσιεύουν δεκάδες αποσπάσματα από το βιβλίο που περιέχουν κάθε είδους προσωπική κρίση και σχόλιο του Κόμει για τον Τράμπ, από το ότι τον θεωρεί «παθολογικό ψεύτη» ως την απορία του πρώην στενού συνεργάτη του για το πόση ώρα του παίρνει να χτενιστεί και να κάνει σολάριουμ.