Εκτός ελέγχου είναι πλέον ο Ταγίπ Ερντογάν και απειλεί θεούς και δαίμονες. 24 ώρες μετά την απόφαση της ΕΕ να του δώσει 3 δις ευρώ για τους πρόσφυγες, και αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης της ελληνικής δικαιοσύνης για τους 8 αξιωματικούς, ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε ευθέως και την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μιλώντας μπροστά σε χιλιάδες λαού σε πόλη της ανατολικής επαρχίας Ερζερούμ, λίγο μετά την κηδεία πεσόντος στην Αφρίν και αναφερόμενος στις πολεμικές επιχειρήσεις τόνισε ότι «φτάνουμε στο τέλος», ενώ για τους πρόσφυγες ο Ερντογάν είπε: «Φιλοξενούμε 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία. Αν ανοίξουμε τις πόρτες δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε. Με παρακαλέσατε να μην ανοίξω τα σύνορα. Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε!».

Σημείωσε ακόμα ότι η επιχείρηση στην Αφρίν θα συνεχιστεί και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατευθούν οι άμαχοι. Υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που είναι στην Αφρίν καταπιέζονται. Μίλησε πάλι για ένα έθνος, μια σημαία και μια χώρα.
Ακουμπώντας το χέρι στο φέρετρο Τούρκου στρατιώτη που έπεσε στην Αφρίν είπε ότι θέλει να γίνει κι ο ίδιος «μάρτυρας» κι υποστήριξε ότι ο Αλλάχ του υποσχέθηκε τη νίκη, που είναι πλέον κοντά.

«Είμαστε ένα έθνος 81 εκατομμυρίων. Δεν θα μας πουν τι να κάνουμε; Που είναι το FETΟ;», αναρωτήθηκε. Και απάντησε μόνος του: «Στην Πενσιλβάνια», Αφησε έτσι και πάλι αιχμές κατά των Ηνωμένων Πολιτειών που δεν εκδίδουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ερντογάν: Θα συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ μόνο υπό όρους

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αποσύρουν τους Κούρδους μαχητές της Συρίας από την περιοχή ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, αν θέλουν να συνεργαστούν με την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματός του, του AKP, στη βορειανατολική επαρχία Ερζερούμ, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Άγκυρα παραμένει ανοικτή σε κάθε προσφορά συνεργασίας αναφορικά με τη συριακή πόλη Μανμπίτζ, όμως δεν είναι σίγουρη για την προσέγγιση που θα έχει στο θέμα ο νέος αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.