Αδιάσειστες αποδείξεις ότι πίσω από την επίθεση με τοξική ουσία εναντίον του Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του στο Σόλσμπερι του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται η Ρωσία, δήλωσε ότι υπάρχουν ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC o Τζόνσον ανέφερε ότι ο Ρώσος πρώην πράκτορας αποτελούσε αντικείμενο “εκδίκησης και αντιποίνων” για το Κρεμλίνο ενώ επανέλαβε ότι η ουσία Νόβιτσοκ που χρησιμοποιήθηκε είναι ρωσικής κατασκευής.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η χώρα του έλαβε διεθνή στήριξη στη χθεσινή σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ όπου συνήλθε κατόπιν αιτήματος του Λονδίνου το οποίο η Μόσχσα κατηγόρησε πως δεν έχει δώσει ακόμη αποδείξεις που να στοιχειοθετούν αυτές τις κατηγορίες.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα η ανακοίνωση από τη Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες. Μεταξύ άλλων τόνισε η Μέι, όλες οι επαφές υψηλού επιπέδου Λονδίνου και Μόσχας ακυρώνονται, με πρώτο “θύμα” της απόφασης, τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που είχε προσκληθεί να επισκεφτεί τη χώρα.