Όχι μόνο δεν ανασκευάζει τις απόψεις του για όπλα στους καθηγητές των σχολείων ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά υπεραμύνεται αυτών λέγοντας πως «ένα σχολείο χωρίς όπλα αποτελεί μαγνήτη για τους κακούς», ενώ προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα δηλώνοντας πως δεν θα έχουν όλοι οι καθηγητές όπλα, αλλά κάποιοι «κομάντο».

Με μια σειρά από διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος, προσπάθησε να αιτιολογήσει την πρόταση του να δοθούν όπλα στους δασκάλους των σχολείων, ενώ δεν ξέχασε και τη συνηθησμένη… επίθεση στα media για τα «Fake news», όπως τα αποκαλεί ο ίδιος.

«Δεν είπα ποτέ «δώστε όπλα στους δασκάλους» όπως είπαν τα Fake News του CNN και του NBC. Αυτό που είπα ήταν να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε κρυφά όπλα σε ειδικούς στη χρήση τους καθηγητές, με στρατιωτική εκπαίδευση ή άλλη εμπειρία ειδικής εκπαίδευσης – μόνο στους καλύτερους.

»Το 20% των δασκάλων, δηλαδή πολλοί, θα μπορούσαν σε αυτήν την περίπτωση να ανταποδώσουν τα πυρά εάν ένας κτηνώδης ψυχάκιας έμπαινε στο σχολείο τους με κακές προθέσεις. Η παρουσία άρτια εκπαιδευμένων δασκάλων θα αποθάρρυνε επίσης τους δειλούς να προβούν σε μια τέτοια πράξη. Πολλοί περισσότεροι άνδρες με πολύ μικρότερο κόστος από την πρόσληψη φρουρών. Ένα σχολείο χωρίς όπλα αποτελεί μαγνήτη για τους κακούς ανθρώπους. ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ», συνέχισε.

Λίγη ώρα μετά, ανάρτησε ένα ακόμη tweet που έγραφε: «Η ιστορία έχει δείξει ότι μια επίθεση με όπλα σε σχολείο διαρκεί, κατά μέσο όρο, 3 λεπτά. Η αστυνομία και οι ομάδες άμεσης ανταπόκρισης χρειάζονται περίπου 5-8 λεπτά για να φτάσουν στον τόπο του εγκλήματος. Ειδικά εκπαιδευμένοι δάσκαλοι/προπονητές που είναι εξπέρ στα όπλα θα έλυναν το πρόβλημα μέσα σε μια στιγμή, προτού καν φτάσει η αστυνομία. ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ

»Εάν ένας ψυχάκιας με όπλο ξέρει ότι ένα σχολείο έχει έναν μεγάλο αριθμό δασκάλων (και άλλων ατόμων) που έχουν ταλέντο στη χρήση όπλων και θα ανοίξουν αμέσως πυρ, τότε δεν θα επιτεθεί ΠΟΤΕ σε αυτό το σχολείο. Οι δειλοί δεν θα πάνε εκεί… κι έτσι λύνεται το πρόβλημα. Πρέπει να περάσουμε στην επίθεση, η άμυνα μόνο δεν θα βοηθήσει», συμπλήρωσε.