Η Ρωσία αλλά και άλλες ξένες οντότητες είναι «πιθανόν» να συνεχίσουν τις κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη «χρησιμοποιώντας τις εκλογές ως ευκαιρία για να υπονομεύσουν τη δημοκρατία», προειδοποίησε σήμερα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Νταν Κόουτς.

Η δήλωση αυτή του Κόουτς έγινε με την ευκαιρία της ετήσιας ακρόασής του στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας με αντικείμενο τις παγκόσμιες απειλές.

Ο επικεφαλής όλων των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ είπε ότι οι παρεμβάσεις της Ρωσίας στην αμερικανική πολιτική συνεχίζονται και απειλούν τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο Νοέμβριο για την ανανέωση του Κογκρέσου.

«Στους κόλπους της κοινότητας (των υπηρεσιών πληροφοριών) δεν έχουμε δει κάποια απόδειξη σημαντικής αλλαγής», πρόσθεσε. Η Ρωσία, εξήγησε, θεωρεί ότι οι προηγούμενες προσπάθειές της ήταν επιτυχημένες και θα επιχειρήσει να παρέμβει και πάλι στις εκλογές του 2018.

Αναφερόμενος στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, είπε ότι συνιστά μια «δυνητικά υπαρξιακή απειλή» για τις ΗΠΑ. «Η ώρα των αποφάσεων έρχεται ακόμη πιο κοντά, σε ό,τι αφορά τον τρόπο που θα αντιδράσουμε. Ο στόχος μας είναι μια ειρηνική διευθέτηση. Ασκούμε τη μέγιστη πίεση στη Βόρεια Κορέα με διάφορους τρόπους», κατέληξε.