Η Αμερικανίδα γερουσιαστής Τάμι Ντάκγουορθ έκανε γνωστό ότι είναι έγκυος έξι μηνών και κατά συνέπεια η εκπρόσωπος της πολιτείας του Ιλινόι θα γίνει η πρώτη βουλευτής στη Γερουσία των ΗΠΑ , η οποία πρόκειται να γεννήσει κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Στην εφημερίδα Chicago Sun-Times στην οποία είπε τα ευχάριστα νέα, η Ντάκγουορθ δήλωσε ότι η εγκυμοσύνη της έχει προχωρήσει και ότι θα γεννήσει το δεύτερο παιδί της έξι εβδομάδες πριν από τα 50ά γενέθλιά της.

«Ο Μπράιαν και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι που η οικογένεια μας μεγαλώνει. Η ‘Αμπιγκεϊλ (η πρώτη της κόρη, 3 ετών) έχει ξετρελαθεί από χαρά που θα αποκτήσει τη μικρότερη αδελφή της την άνοιξη», δήλωσε σε ανακοίνωση μια από τις 22 γυναίκες που καταλαμβάνουν έδρα στην αμερικανική Γερουσία.

Ωστόσο, η ασιατικής καταγωγής πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος δεν θα είναι η πρώτη Αμερικανίδα κοινοβουλευτικός που θα γεννήσει κατά τη διάρκεια της θητείας της, καθώς 10 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων έγιναν γονείς ενόσω αντιπροσώπευαν τις πολιτείες τους στο νομοθετικό αυτό σώμα, διευκρινίζει το NBC.

«Αν και είναι δύσκολο να ισορροπώ μεταξύ των απαιτήσεων της μητρότητας και των καθηκόντων μου στη Βουλή των Αντιπροσώπων νωρίτερα και τώρα στη Γερουσία, η εγκυμοσύνη αυτή με έκανε να αφοσιωθώ ακόμη περισσότερο στη δουλειά μου», δήλωσε στη Chicago Sun-Times.

Πρώην στρατιωτικός, η γερουσιαστής Ντάκγουορθ έχασε τα πόδια της σε ατύχημα με ελικόπτερο το 2004 στο Ιράκ. ‘Έκτοτε, εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2012 και στη συνέχεια στη Γερουσία το 2016.