Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα έχει την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κι ενώ η Τουρκία συνεχίζει τις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων της Συρίας YPG στην επαρχία Αφρίν.

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο ενός συνεδρίου στο Παρίσι, ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως είπε στον αμερικανό ομόλογό του, Ρεξ Τίλερσον, ότι η στήριξη της Ουάσινγκτον προς τους YPG πρέπει να τερματιστεί προκειμένου οι δύο χώρες-σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν στο θέμα της Συρίας.

Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα με στόχο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα από τον άμαχο πληθυσμό κατά τη διάρκεια των τουρκικών επιχειρήσεων στην Αφρίν, έγινε γνωστό από πηγές του προεδρικού μεγάρου της Τουρκίας.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία σχετικά με τις προσπάθειες να επιλυθεί το ζήτημα της Συρίας και αντήλλαξαν πληροφορίες αναφορικά με την τουρκική επέμβαση στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.