Τουλάχιστον τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ και άνοιξαν πυρ εναντίον πελατών, όπως έγινε γνωστό από πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών του Αφγανιστάν που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ λίγη ώρα αργότερα τις αναφορές επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με δυνάμεις ασφαλείας.

Η πηγή από τις μυστικές υπηρεσίες δεν διευκρίνισε εάν υπάρχουν θύματα, τόνισε ωστόσο ότι «η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη». Φαίνεται πως εμπλέκονται και βομβιστές αυτοκτονίας.

Η επίθεση ξεκίνησε όταν σημειώθηκε μια έκρηξη με αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με μια πηγή από τους κόλπους των υπηρεσιών καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Η ομάδα των ενόπλων άρχισε να πυροβολεί στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου προτού αποσυρθεί στον δεύτερο όροφο, σύμφωνα με μια άλλη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Ακούω πυροβολισμούς προς τον πρώτο όροφο, όμως δεν γνωρίζω πού βρίσκονται. Έχουμε κρυφτεί στα δωμάτιά μας. Βοηθήστε προκειμένου οι δυνάμεις ασφαλείας να έρθουν γρήγορα» περιέγραψε ένας πελάτης, που δεν ήθελε να κατονομαστεί, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του AFP, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, οι αρχές έκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στο ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ είχε ξαναβρεθεί στο στόχαστρο ενόπλων, σε μια επίθεση την ευθύνη της οποίας είχαν αναλάβει οι Ταλιμπάν τον Ιούνιο του 2011, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι.