Η Λευκωσία αναμένει τις παρατηρήσεις της Αθήνας σε σχέση με το θέμα της οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα ληφθούν αποφάσεις για την κατάθεση των συντεταγμένων της ΑΟΖ, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, είπε ότι αυτό θα γίνει εν καιρώ, αφού ληφθούν και τα σχόλια της Αθήνας, υπενθυμίζοντας ότι εφάπτονται ζώνες, οι οποίες διαχωρίζουν τις δύο αποκλειστικές οικονομικές ζώνες.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι οι αποφάσεις για τις συντεταγμένες της κυπριακής ΑΟΖ δεν συνδέονται με τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Καστελλόριζο, αφού όπως εξήγησε, το θέμα δεν αφορά την οριοθέτηση διαχωριστικής γραμμής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Ερωτηθείς ο Κύπριος Πρόεδρος κατά πόσο ανησυχούν τη Λευκωσία οι προειδοποιήσεις της Τουρκίας, απάντησε ότι μετά τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα, θα καθοριστεί η γραμμή που θα ακολουθηθεί στο Κυπριακό.Ο κ.Αναστασιάδης είπε ότι το θέμα θα παρακολουθείται και αναλόγως θα υπάρξουν αντιδράσεις.