Μέρος αμαξοστοιχίας του αμερικανικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, Amtrak, εκτροχιάστηκε, την Δευτέρα, με αποτέλεσμα να πέσει από γέφυρα σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο στην κομητεία Πιρς της Ουάσινγκτον. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις πρώτων βοηθειών. Για έξι νεκρούς και πάνω από 20 τραυματίες κάνουν λόγο τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Την ίδια ώρα πάνω από 70 άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν νεκροί και παγιδευμένοι στο τρένο. H εταιρεία Amtrak, ωστόσο, σε ανακοίνωσή της δεν κάνει αναφορά για νεκρούς. Αναφέρει ότι επιβάτες του τρένου έχουν τραυματιστεί.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την πολιτεία ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον, Τζέι Ίνσλι.

Εικόνες από το σημείο δείχνουν μέλη υπηρεσιών ασφαλείας να βοηθούν ανθρώπους που βρίσκονται στο πάτωμα. Τέσσερα βαγόνια μοιάζει να ξεκόλλησαν από την αμαξοστοιχία και ένα από αυτά να έπεσε στον δρόμο.

Όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, αυτός ήταν ο πρώτος γύρος της νέας γραμμής μεγάλης ταχύτητας.

Το περιστατικό σημειώθηκε 45 λεπτά μετά το ξεκίνημα της διαδρομής του τρένου ανάμεσα στο Πόρτλαντ και το Σιάτλ.

Προτού εκτροχιαστεί μέρος της αμαξοστοιχίας, το τρένο κινούνταν με πάνω από 130kmh με τουλάχιστον 78 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος.

Όπως μεταδίδεται από το CNN, έχει προκληθεί σειρά αυτοκινιστικών συγκρούσεων εξαιτίας της πτώσης του βαγονιού.

«Το δυστύχημα δείχνει ότι περισσότερο παρά ποτέ επείγει να εγκριθεί το σχέδιο υποδομής που πρόκειται να υποβληθεί άμεσα. Επτά τρισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται στη Μέση Ανατολή, ενώ δρόμοι, γέφυρες, σήραγγες, σιδηρόδρομοι καταρρέουν! Όχι για πολύ ακόμη!» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ μετά το τραγικό περιστατικό εκφράζοντας και τα συλλυπητήρια του.