Οκτώ γυναίκες και δύο παιδιά, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν στην Υεμένη, δυνάμεις του συνασπισμού που τελεί υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Οι γυναίκες και τα παιδιά αυτά σκοτώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, από πλήγμα που δέχθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν από τις υπό τη Σαουδική Αραβία δυνάμεις, την ώρα που επέστρεφαν από έναν γάμο στην επαρχία Μαρίμπ, ανατολικά της πρωτεύουσας Σαναά, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών Χούτι.

Εκπρόσωπος του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία, ο οποίος αρνείται ότι βάζει στο στόχαστρο αμάχους και σημειώνει ότι οποιαδήποτε πληροφορία για επίθεση ερευνάται, δεν απάντησε σε ηλεκτρονικό μήνυμα που του εστάλη για να σχολιάσει την είδηση αυτή.

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι τα θύματα, όλα θηλυκού γένους, ανήκαν στην ίδια οικογένεια, αλλά δεν διευκρίνισαν σχετικά με τις ηλικίες τους ή με το αν βρισκόντουσαν μαζί τους κι άλλοι.

Ο συνασπισμός δυνάμεων που τελεί υπό τη Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί τακτικά αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες Χούτι στο πλαίσιο της εκστρατείας που πραγματοποιεί για να αποκαταστήσει την εξουσία του προέδρου Αμπντ-Ραμπού Μανσούρ Χάντι.

Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στη σύγκρουση αυτή, η οποία έχει αναγκάσει επίσης περισσότερους από δύο εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και έχει προκαλέσει μια επιδημία χολέρας που έχει προσβάλει περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους.