Επικίνδυνα κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή, με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να ανακοινώνουν ότι δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας. Όπως έχει γνωστό, ο ισραηλινός στρατός ανταπάντησε στις ρίψεις ρουκετών, μία εκ των οποίων έπεσε στο Ισραήλ.

Οι άλλες δύο κατέληξαν στον παλαιστινιακό θύλακα, τόνισε ο στρατός μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε.

Τεθωρακισμένο και στρατιωτικό αεροσκάφος του Ισραήλ στοχοθέτησαν «δύο στρατιωτικές θέσεις» στη Λωρίδα της Γάζας, επισήμανε χωρίς να διευκρινίζει ποιος ελέγχει τις «θέσεις».

Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός στράφηκε προς την Χαμάς θεωρώντας την «υπεύθυνη για τις εχθρικές ενέργειες που διαπράχθηκαν κατά του Ισραήλ από τη Γάζα».

Λίγο νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός στο Ισραήλ, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι ερρίφθησαν ρουκέτες σε διάφορες περιοχές κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Φόβοι για εχθροπραξίες έχουν αναζωπυρωθεί, μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει, με διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας να οργανώνονται σε Λωρίδα της Γάζας, Δυτική Όχθη, Ιορδανία και Τυνησία.

Παλαιστίνιοι φωνάζουν συνθήματα κατά του αμερικανού προέδρου, σε κινητοποιήσεις κατά των ΗΠΑ, καίνε φωτογραφίες του Τραμπ και αποκαλούν την Αμερική μητέρα του τρόμου.