Το Brexit και οι απειλές πυρηνικών επιθέσεων από τη Βόρειο Κορέα, μπορεί να κυριάρχησαν στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου μέσα στο 2017, παρόλα αυτά οι Βρετανοί φαίνεται πως είχαν διαφορετικές προτεραιότητες όσον αφορά στην ενημέρωσή τους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing.com.

Όπως προκύπτει λοιπόν από αυτά τα στοιχεία, ο… χορός και οι δράκοι ενδιαφέρουν περισσότερο τους Βρετανούς σε σχέση με το Brexit. Τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας δείχνουν ότι ο τηλεοπτικός διαγωνισμός Strictly Come Dancing, στον οποίο συμμετέχουν διάσημοι διαγωνιζόμενοι με παρτενέρ επαγγελματίες χορευτές, συγκέντρωσε μέσα στο 2017, 17% περισσότερες αναζητήσεις σε σχέση με το Brexit.

Οι αναζητήσεις που συνδέονται με την δημοφιλή σειρά Game of Thrones ήταν ακόμη περισσότερες και κατά 24% περισσότερες σε σχέση με εκείνες για το Brexit.

Επιπλέον, 78% περισσότερες ήταν οι αναζητήσεις για την «πρόγνωση καιρού του BBC» σε σχέση με τις αναζητήσεις για τον Ντόναλντ Τραμπ. Για κάθε αναζήτηση που αφορά τον Ντόναλντ Τραμπ υπήρξαν έξι που σχετίζονταν με τον καιρό στη χώρα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι Βρετανοί ενδιαφέρονται περισσότερο για τα μετεωρολογικά φαινόμενα σε σχέση με τα σχόλια ή τις ενέργειες του αμερικανού προέδρου.

Αναφορικά με την εγχώρια πολιτική, περισσότερες ήταν οι αναζητήσεις για τον «Τζέρεμι Κόρμπιν» αντί για την «Τερέζα Μέι», ενώ στην κατηγορία της τεχνολογίας, 17% περισσότερες ήταν οι αναζητήσεις που συνδέονταν με την απαγόρευση λειτουργίας της Uber στο Λονδίνο απ΄ό,τι η κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε το βρετανικό ΕΣΥ, το NHS. Εξάλλου, διπλάσιες ήταν οι αναζητήσεις για το “fidget spinner” σε σχέση με το “Brexit”.

Σε ό,τι αφορά τις διασημότητες, τις οποίες αναζήτησαν περισσότερο οι βρετανοί χρήστες του Ίντερνετ, η Κιμ Καρντάσιαν παραμένει δημοφιλέστερη με προβάδισμα 43% έναντι της αμερικανίδας ηθοποιού Μέγκαν Μαρκλ και μνηστής του πρίγκιπα Χάρι.

Η Κιμ Καρντάσιαν είχε τέσσερις φορές περισσότερες αναζητήσεις σε σχέση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν, ενώ στην κατηγορία «Διασημότητες» η πρώτη δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής: 1/ Κιμ Καρντάσιαν, 2/ Μέγκαν Μαρκλ, 3/ Τέιλορ Σουίφτ, 4/ Σέριλ Κόουλ, 5/ Χόλι Γουίλομπι, 6/ Κάιλι Τζένερ, 7/ Μπιγιόνσε, 8/ Λούις Χάμιλτον, 9/ Λάιαμ Πέιν και 10/ Τζορτζ Κλούνι.

Το ενδιαφέρον για τη βασιλική οικογένεια παραμένει υψηλό, όπως πάντα, με τον πρίγκιπα Χάρι να ανακοινώνει τον αρραβώνα του, την Κέιτ Μίντλετον την τρίτη της εγκυμοσύνη και την βασίλισσα Ελισάβετ να γιορτάζει 70 χρόνια γάμου με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στην κατηγορία αυτή ήταν για τους Βρετανούς χρήστες του διαδικτύου «η 20η επέτειος από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα» που ξεπέρασε κατά πολύ τις άλλες αναζητήσεις.