Συνεχίζονται οι θηριωδίες του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, που αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρό του, τους ίδιους του τους μαθητές. Συγκεκριμένα κι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αφγανικής κυβέρνησης, μαχητές του ΙΚ αποκεφάλισαν την Πέμπτη 15 μαθητές του,εξαιτίας μιας εσωτερικής διαμάχης στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ στο Αφγανιστάν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν, ούτε και σχετική επιβεβαίωση από το ΙΚ, ο τοπικός βραχίονας του οποίου είναι γνωστός ως το Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν, μια παλιά ονομασία της περιοχής που περιλαμβάνει και το σύγχρονο Αφγανιστάν.

Ο Αταουλάχ Χογιάνι, εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη, δήλωσε ότι 15 μαχητές του ΙΚ εκτελέστηκαν έπειτα από μια διαμάχη στο εσωτερικό της οργάνωσης, γνωστής για την ωμότητά της. Οι εκτελέσεις διαπράχθηκαν στην Σουρχ Αμπ Μπαζάρ της περιοχής Αχίν.

Σε ένα ξεχωριστό συμβάν, μια βόμβα εξερράγη στην Τζαλαλαμπάντ πρωτεύουσα της επαρχίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 8 άνθρωποι, ενώ προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποια οργάνωση ευθύνεται για την επίθεση.

Η επαρχία Νανγκαρχάρ, στα σύνορα με το Πακιστάν όπου το ΙΚ πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 2015, αποτελεί προπύργιο των τζιχαντιστών και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Οι Ταλιμπάν και το ΙΚ συγκρούονται συχνά μεταξύ τους στην περιοχή, ενώ και οι δύο οργανώσεις είναι στόχος βομβαρδισμών από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αφγανικής υπηρεσίας Πληροφοριών, μαχητές του ΙΚ είναι παρόντες σε εννέα επαρχίες από τη Νανγκαρχάρ και την Κουνάρ στα ανατολικά ως την Τζαουζτζάν, τη Φαριάμπ και Μπανταχσάν στα βόρεια και τη Γκορ στα δυτικά.