Η αστυνομία του Πεκίνου προσήγαγε 18 ανθρώπους στο πλαίσιο της έρευνας για την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε μια τριώροφη πολυκατοικία και είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 19 άνθρωποι και άλλοι οκτώ να τραυματιστούν, μετέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Το κτίριο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρίσκεται στη Ντασίνγκ, μια συνοικία στο νότιο Πεκίνο. Στο υπόγειο κατασκευαζόταν ένα δωμάτιο-ψυγείο και τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν ότι η πυρκαγιά ενδέχεται να άρχισε εκεί, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Επτά πρόσωπα υπεύθυνα για τη διαχείριση του κτιρίου, επτά ηλεκτρολόγοι και τέσσερις εργαζόμενοι σε εταιρεία κατασκευών τέθηκαν υπό κράτηση. Κανένας από τους εργαζόμενους αυτούς δεν είχε κανονική πιστοποίηση από τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με το Νέα Κίνα, που επικαλέστηκε πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

Ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο, ο Κάι Τσι, διέταξε να γίνουν έλεγχοι ασφαλείας σε όλη την πόλη, μια διαδικασία που θα διαρκέσει τουλάχιστον 40 ημέρες.
Η εφημερίδα Ημερησία της Κίνας διευκρίνισε ότι επιθεωρήσεις θα γίνουν σε αποθήκες, βιοτεχνίες, αγορές χονδρικής, πυκνοκατοικημένες συνοικίες, σουπερμάρκετ και χώρους όπου συχνάζουν τουρίστες.