Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ αλ-Χαρίρι αναμένεται να αναχωρήσει από το Ριάντ για το Παρίσι εντός 48ώρου και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Βηρυτό για να υποβάλλει επισήμως την παραίτησή του, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στον Χαρίρι.

Εν τω μεταξύ για πρώτη φορά μετά την παραίτηση του Χαρίρι ο μεγαλύτερος αδερφός του Μπάχα Χαρίρι έσπασε τη σιωπή του, αναφέροντας ότι στηρίζει την απόφαση του αδερφού του να παραιτηθεί.

Όπως δημοσιεύει το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press, ο Μπάχα Χαρίρι σε μια σπάνια παρέμβαση του στον Τύπο, αναθεμάτισε το Ιράν και κατηγόρησε τους Λιβανέζους «πληρεξούσιους» της Τεχεράνης που «επιδιώκουν να πάρουν τον έλεγχο το Λίβανου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο Μπάχα Χαρίρι εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς την Σαουδική Αραβία για την στήριξη που παρέχει στο Λίβανο εδώ και δεκαετίες.

Λιβανέζικα Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Μπάχα ίσως διαδεχτεί τον αδερφό του Σαάντ ο οποίος την περασμένη εβδομάδα αιφνιδίως ανακοινώσε την παραίτησή του από το Ριάντ, με κορυφαίους αξιωματούχους να εκτιμούν ότι εξαναγκάστηκε σε αυτήν την κίνηση από τον οίκο των Σαουντ καθώς δεν μπορούσε να επιβληθεί στην φιλοϊρανική συγκυβερνώσα οργάνωση Χεζμπολάχ.

Η πολεμική ρητορική της Σαουδικής Αραβίας κατά του Ιράν και του Λιβάνου κλιμακώνεται επικίνδυνα και πολλοί αναλυτές βλέπουν ότι μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα θέρμη αντιπαράθεση στην ευρύτερη περιοχή.