Μία μέρα μετά τη συνάντηση του με τον ρώσο ομόλογο του, και αφού ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πιστεύει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες για ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές, παρά το αντίθετο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι αμερικανικές υπηρεσίες, ο Τραμπ δήλωσε την Κυριακή ότι είναι με το μέρος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, υπό την παρούσα ηγεσία τους, όταν πρόκειται για το ζήτημα της ρωσικής εμπλοκής στις εκλογές της περασμένης χρονιάς.

«Όσο για το αν το πιστεύω ή όχι, σε αυτό είμαι με τις υπηρεσίες μας ιδιαίτερα με τη σημερινή τους σύσταση», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βιετνάμ ο Ντόναλντ Τραμπ και συνέχισε: «Καθώς τώρα εξαιρετικοί άνθρωποι ηγούνται, πιστεύω πολύ στις υπηρεσίες πληροφοριών μας».

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία ενεπλάκη στις εκλογές που έφεραν τον Τραμπ στο Λευκό Οίκο, αλλά ο ίδιος έχει εκφράσει σκεπτικισμό σχετικά με αυτό. Στα σχόλια του φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι είναι με το μέρος των υπηρεσιών πληροφοριών υπό την ηγεσία του.

Ο αμερικανός πρόεδρος κατηγορήθηκε σφοδρά για τα σχόλια που έκανε μετά την πολύ σύντομη συνάντηση που είχε Β. Πούτιν το Σάββατο, δηλώνοντας ότι πίστεψε τον ρώσο πρόεδρο και όχι τις ίδιες τις υπηρεσίες της χώρας. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι πιστεύει πως ο Πούτιν δεν νόμιζε ότι υπήρξε ρωσική εμπλοκή. «Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει πραγματικά τη γνώμη ότι δεν ενεπλάκη στις εκλογές μας» και προσέθεσε: «Πιστεύει αυτό που πιστεύει».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ακόμα ότι δε θέλει να μπει σε διαφωνίες με τον Πούτιν και ότι θέλει να έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία για να αντιμετωπίσουν παγκόσμια προβλήματα όπως η Συρία, η Βόρεια Κορέα και η Ουκρανία.

Μακέιν: Το ότι ο Τραμπ πιστεύει τον Πούτιν θέτει σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια

Το να «πιστεύει» ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν «ειλικρινής» δηλώνοντας ότι η Ρωσία δεν είχε καμία ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές είναι «αφελές» και θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν.

Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στο τέλος της συνόδου κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ Ανόι, ο Πούτιν χαρακτήρισε «ανοησίες» τα περί ρωσικής ανάμιξης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος Τραμπ σήμερα δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν ειλικρινής όταν αρνήθηκε την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και επανέλαβε ότι ελπίζει να συνεργαστεί με τη Ρωσία για τη Συρία», υπογράμμισε ο Μακέιν με ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπό του το Σάββατο.

Ο γερουσιαστής τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται για «τα συμφέροντα των ΗΠΑ» και το «να πιστεύει κανείς το αντίθετο δεν είναι μόνο αφελές, αλλά θέτει σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια».