Η δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία και μπλόγκερ βρήκε τραγικό θάνατο την Δευτέρα, όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό της.

Η 53χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της λίγο μετά την απομάκρυνσή της από το σπίτι της. Μάλιστα, ένας από τους γιους της άκουσε τον θόρυβο που προκλήθηκε από την έκρηξη και βρήκε έξω να δει τι γίνεται.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, τον οποίο η δημοσιογράφος είχε κατηγορήσει για λάθος χειρισμούς σε ποικίλα θέματα, ανακοίνωσε το θάνατό της.

«Καταδικάζω αυτή την βάρβαρη επίθεση στο άτομο, αλλά και στην ελευθερία της έκφρασης στη χώρα μας», δήλωσε ο Μουσκάτ σε συνέντευξή του.

«Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Γκαλιζία ήταν σκληρή επικριτής μου, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, όπως ήταν και με άλλους», τονίζοντας παράλληλα ότι μια τέτοια δολοφονική επίθεση δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση.

Μάλιστα, επισήμανε ότι δεν θα ησυχάσει εάν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το κανάλι της Μάλτας, ο 53χρονη δημοσιογράφος είχε προσεγγίσει την αστυνομία και είχε ενημερώσει ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της, χωρίς όμως να δοθούν από το κανάλι περαιτέρω πληροφορίες.

Ο θάνατος της Γκαλίζια έρχεται τέσσερις μήνες μετά τη νίκη του Εργατικού Κόμματος του Μουσκάτ, στις πρόωρες εκλογές που κήρυξε ο ίδιος, καθώς η δημοσιογράφος υποστήριζε ότι ο ίδιος, αλλά και η σύζυγός του εμπλέκονταν στο σκάνδαλο των Panama Papers. Το ζεύγος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η 53χρονη, που διατηρούσε και δημοφιλές προσωπικό ιστολόγιο, είχε στο στόχαστρο και άλλους πολιτικούς, αποκαλώντας την πολιτική κατάσταση στη χώρα της «απεγνωσμένη».

Βέβαια, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού εξήγησε ότι ενώ υπάρχουν φήμες για πολιτικά κίνητρα στην εν λόγω επίθεση, είναι νωρίς να βγουν συμπεράσματα.