Aρκετές εβδομάδες θα διαρκέσουν οι διερευνητικές συζητήσεις για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού, εκτιμά η γερμανίδα καγκελάριος. Την Τετάρτη τα κόμματα CDU/CSU, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι ξεκινούν τις συζητήσεις για τον σχηματισμό της λεγόμενης κυβέρνησης «Τζαμάικα».

«Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) έκανε άμεσως μετά το αποτέλεσμα γνωστό ότι θα μετακινηθεί στην αντιπολίτευση. Γι αυτό και η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU), oι Φιλελεύθεροι (FDP) και οι Πράσινοι (Die Gruenen) έχουν σαφή εντολή από το εκλογικό σώμα να προσπαθήσουν μα σχηματίσουν κυβέρνηση» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος.

«Ως Χριστιανοδημοκρατική Ένωση πάμε στις διερευνητικές συζητήσεις με την αυτοπεποίθηση ότι είμαστε η ισχυρότερη δύναμη και επιθυμούμε να διαπραγματευτούμε έντιμα με όλους», τόνισε η κ. Μέρκελ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε σήμερα ότι οι αρνητικές επιδόσεις της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) στις εκλογές στην Κάτω Σαξωνία δεν αποδυναμώνει τη θέση του συντηρητικού μπλοκ εν όψει των τριμερών διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνασπισμού που ξεκινούν στις 28 Οκτωβρίου.