Ο 31χρονος Μάθιου Σκάλι- Χικς κατηγορείται πως σκότωσε την κόρη του, μόλις δύο εβδομάδες αφού την υιοθέτησε με τον σύζυγό του.

Ο Χικς κατηγορείται ότι σκότωσε την 18 μηνών κόρη του Έλσι, αφού την κακοποιούσε επί μήνες, αποκαλώντας την «ο Σατανάς με το παιδικό φορμάκι».

Δώδεκα ημέρες μετά την υιοθέτησή της, έστειλε μήνυμα σε φίλο, λέγοντάς του ότι «περνάω μια κόλαση με την Έλσι. Τα γεύματα και η ώρα του ύπνου είναι εφιάλτης για μένα. Ουρλιάζει για δέκα λεπτά συνεχόμενα. Μόλις σταμάτησε, αλλά αμφιβάλλω για το αν θα σταματήσει εδώ το ουρλιαχτό».

Εκείνο το βράδυ, μάλιστα, έστειλα και μήνυμα στον σύζυγό του, αποκαλώντας την μικρή «ψυχοπαθή»

Σύμφωνα με το Δικαστήριο του Κάρντιφ, η μικρή υπέφερε από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τελικά οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο διέκοψαν το σύνδεσή της με τον ειδικό αναπνευστήρα, καθώς αποφάσισαν ότι δεν θα ξεπερνούσε τα τραύματα και δεν θα επανερχόταν.

Μάρτυρας και γείτονας του ζεύγους, είπε ότι άκουσε τον Χικς, ο οποίος καθόταν στο σπίτι, να φωνάζει στη μικρή να «βγάλει το σκασμό», ενώ την αποκαλούσε με χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Ο συνήγορος του Χικς αρνείται την κατηγορία του φόνου.

Η Έλσι, λίγο μετά τη γέννησή της, μεταφέρθηκε σε κέντρο ιατρικής φροντίδας και στην ηλικία των 10 μηνών, ο δάσκαλος φυσικής αγωγής Σκάλι- Χικς και ο σύζυγός του εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να την υιοθετήσουν.

Οκτώ μήνες αργότερα, η διαδικασία υιοθέτησης ολοκληρώθηκε και το ζευγάρι πήρε στο σπίτι την Έλσι. Δύο εβδομάδες αργότερα, το κοριτσάκι πέθανε.