Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της Γκεστάπο εκλάπησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο από διαρρήκτες οι οποίοι κατάφεραν να δράσουν ανενόχλητοι στο αρχηγείο της Αστυνομίας στο Βερολίνο και να φθάσουν ως το Μουσείο της υπηρεσίας που στεγάζεται στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Μεταξύ των αντικειμένων που αφαίρεσαν οι διαρρήκτες ήταν διακριτικά της Γκεστάπο και ένας Ομοσπονδιακός Σταυρός Ανδρείας, με τον οποίο είχε τιμηθεί ένας πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιστρατεύοντας το χιούμορ στην σελίδα της στο Facebook: «Πώς θα το εξηγήσουμε τώρα αυτό στον κόσμο; Θα πρέπει να κανονίσουμε συνάντηση με τους ειδικούς μας επί των διαρρήξεων προκειμένου να δούμε πώς μπορούμε να φυλάξουμε καλύτερα τις εγκαταστάσεις μας», έλεγε η ανάρτηση, η οποία ωστόσο κατέληγε σε πιο σοβαρούς τόνους: «Έχουμε πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας αυτού του προβλήματος και θα αναθεωρήσουμε τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουμε για το αρχηγείο της Αστυνομίας και το μουσείο».

Παραμένει ωστόσο άγνωστο αν η Αστυνομία θα είχε ανακοινώσει το γεγονός, εάν αυτό δεν είχε προηγουμένως διαρρεύσει στην εφημερίδα «Die Welt».