Καταστροφική ήταν η επέλαση του κυκλώνα Μαρία από το νησί Δομίνικα της Καραϊβικής. «Χάσαμε όλα τα υλικά αγαθά, ότι μπορούσε να χαθεί» είπε ο πρωθυπουργός Ρούσβελτ Σκέριτ, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κυκλώνας Μαρία ενισχύθηκε γρήγορα σε «δυνητικά καταστροφικός», φτάνοντας στην κατηγορία πέντε, την ανώτατη της κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον. Νωρίτερα, ο Ρούσβελτ Σκέριτ προχώρησε σε αναρτήσεις στα κοινωνικά του δίκτυα, ενημερώνοντας ότι η οροφή του σπιτιού του καταστράφηκε και επισημαίνοντας ότι βρίσκεται «στο έλεος του κυκλώνα».

«Ο μεγαλύτερός μου φόβος για το πρωί είναι ότι θα ξυπνήσουμε και θα είμαστε μάρτυρες μεγάλων φυσικών καταστροφών, ίσως και θανάτων, ως αποτέλεσμα κατολισθήσεων από την καταιγίδα», είπε ο ίδιος λίγο πριν διασωθεί.
Οι ζημιές στο νησί Δομίνικα χαρακτηρίζονται καταστροφικές», τις οποίες «δε χωρά το μυαλό».

Ο κυκλώνας Μαρία πλήττει την Καραϊβική περίπου δέκα ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ιρμα.

Μετά το «χτύπημα» στο νησί της Καραϊβικής, ο κυκλώνας Μαρία υποβιβάστηκε στην κατηγορία 4, αλλά ενδέχεται να ενισχυθεί εκ νέου, καθώς πλησιάζει το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους.
«Η προσοχή μου τώρα στρέφεται στη διάσωση των παγιδευμένων και στην διασφάλιση ιατρικής φροντίδας προς τους πληγέντες» υπογράμμισε ο Ρούσβελτ Σκέριτ, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει. «Θα χρειαστούμε κάθε είδους βοήθεια».