Σε ακύρωση πτήσεων προχωρά η Ryanair, που θα διαρκέσει έως τις 28 Οκτωβρίου. Οι επιβάτες που θα επηρεαστούν από την κίνηση αυτή, θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με τον επικεφαλής Μάικλ Ο’Λέρι.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ακυρώνει 40 με 50 πτήσεις την ημέρα για τις επόμενες έξι εβδομάδες, αφού παραδέχτηκε ότι «τα έκανε θάλασσα» με το πλάνο των αδειών των πιλότων.

Ο Μάικλ Ο’Λέρι τόνισε ότι οι περισσότεροι επιβάτες θα μεταφερθούν σε άλλη πτήση της Ryanair την ίδια ημέρα. Εάν όχι την ίδια, την προηγούμενη ή την επόμενη. Έτσι, η αεροπορική θα φανεί συνεπής με τις υποχρεώσεις της.

Περισσότερες από τις 200 πτήσεις που ακυρώθηκαν έως τώρα, είχαν προορισμό ή επέστρεφαν από το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου, ενώ επηρεάστηκαν και οι πτήσεις σε Εδιμβούργο, Μάντσεστερ και Μπέρμινχαμ.

Επίσης, η Ryanair διευκρίνισε ότι οι ακυρώσεις θα λάβουν χώρα στα πολυπληθέστερα αεροδρόμιο, με την περισσότερη κίνηση, όπως είναι η Ρώμη, το Μιλάνο, οι Βρυξέλλες και η Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής, περίπου 400.000 άνθρωποι θα επηρεαστούν. Όλο αυτό εκτιμάται ότι θα λάβει τέλος μετά την 1η Νοεμβρίου.