Άνδρας ετών 21 συνελήφθη την Κυριακή στην Αγγλία, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η αστυνομία για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε συρμό του μετρό στο Λονδίνο. Οι πρώτες φωτογραφίες του δόθηκαν στη δημοσιότητα, ενώ ο ίδιος μαζί με τον δεύτερο άνδρα που συνελήφθη είχαν σχέσεις με ζεύγος βραβευθέντων για την κοινωνική προσφορά τους Βρετανών.

Οι πρώτες φωτογραφίες του νεαρού άνδρα δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ονομάζεται Γιάγια Φαρούκ και συνελήφθη σε εστιατόριο fast food στο δυτικό Λονδίνο.

Ο Φαρούκ, μαζί με τον δεύτερο άνδρα ετών 18 που συνελήφθη για εμπλοκή στη «στη διάπραξη, στην προετοιμασία ή στην υποκίνηση τρομοκρατικής ενέργειας», φαίνεται να είχαν σχέσεις με τους Πενέλοπε και Ρόναλντ Τζόουνς, ζεύγος που έχει βραβευθεί από την Βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά τους σε παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Οι Τζόουνς είναι ιδιαίτερα σεβαστά πρόσωπα ως ανάδοχοι γονείς, καθώς έχουν φροντίσει περίπου 300 παιδιά μέσα σε 40 χρόνια, ανάμεσα στα οποία και οκτώ πρόσφυγες.

Το σπίτι των Βρετανών έγινε αντικείμενο εκτεταμένης έρευνας από την αστυνομία, ενώ εξετάζεται ακόμη από την αντιτρομοκρατική.

Ο Γιάγια Φαρούκ κατάγεται από τη Δαμασκό της Συρίας.

Μαρία Πετροπούλου