Ήθελε να τον θυμόμαστε για την ιστορική του ομιλία στην Πνύκα, αλλά προς το παρόν θα τον θυμόμαστε για μια ατάκα του, κατά τη διάρκεια της μίνι συνέντευξης τύπου που έδωσε στην γαλλική πρεσβεία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα.

Ο λόγος για τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εκεί, σε μια αποστροφή του λόγου του, είπε μάλλον το αυτονόητο. Ότι δηλαδή θα αναγκάσει όλους τους τεμπέληδες – στη χώρα του – να εργαστούν. Η κουβέντα ειπώθηκε με αφορμή το γνωστό νομοσχέδιο που αλλάζει τις εργασιακές σχέσεις στη Γαλλία. Και έγινε viral.

Από εκείνη τη μέρα έγινε παράλληλα και «σημαία» των συνδικάτων κατά της μεταρρύθμισης. Και σήμερα, που προγραμματίζεται η μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο του Παρισιού, θα είναι το κεντρικό σύνθημα.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Μακρόν, όταν ερωτάται, απαντά ότι θα την ξανάλεγε και δεν το μετανιώνει, γιατί το πιστεύει. Ωστόσο, σήμερα το μεσημέρι, όταν θα εξελίσσεται η πορεία, θα φροντίσει να βρίσκεται και αρκετές χιλιάδες μίλια μακριά από την γαλλική πρωτεύουσα. Θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές από τον τυφώνα Ιρμα. Θα μείνει όμως πίσω ο πρωθυπουργός του, για να κάνει δηλώσεις και να συγκεντρώσει πάνω του όλα τα πυρά.

Όπως όταν έλειπε στην Αθήνα και ο τυφώνας άφηνε το καταστροφικό του αποτύπωμα σε γαλλικά υπερατλαντικά εδάφη. Το συμπέρασμα; Μάλλον δεν τον συμπαθεί και ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό του ο κ. Μακρόν.