Με τις γαλλικές Αρχές ακόμη να αγνοούν τα κίνητρα του οδηγού που έριξε το όχημά του σε στρατιωτική περίπολο στο Παρίσι, την έρευνα αναλαμβάνει πλέον η Αντιτρομοκρατική την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Από τους έξι τραυματίες στρατιώτες, οι τρεις στρατιώτες υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς αλλά η ζωή τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 8:00 το πρωί της Τετάρτης και μέχρι το μεσημέρι δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία είτε του οχήματος είτε του κατόχου του. Οι μέχρι τότε πληροφορίες ήθελαν τις Αρχές να βρίσκονται στο στάδιο ταυτοποίησης.

Η συνήθως καλά πληροφορήμενη Monde αναφέρει πως στην παρούσα φάση θεωρείται πως ο οδηγός έδρασε μόνος του. Δεν υπήρξαν πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το περιστατικό ήταν εσκεμμένο αλλά ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί εάν πρόκειται για τρομοκρατία. Οι μαρτυρίες θέλουν το αυτοκίνητο, μάρκας BMW, να περίμενε έξω από το στρατόπεδο από το οποίο θα έβγαινε το όχημα και να επιτάχυνε προς το μέρος του.