Ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ανέφερε την Πέμπτη ότι δεν εφαρμόζεται ακόμη καμία αλλαγή στην πολιτική του στρατού απέναντι στα διαφυλικά άτομα, παρά το σχέδιο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την απαγόρευση της στρατολόγησής τους.

«Δεν θα υπάρξουν τροποποιήσεις στην τρέχουσα πολιτική μέχρις ότου να λάβει ο υπουργός Άμυνας την οδηγία του προέδρου και να εκδόσει (ο υπουργός) τον οδηγό εφαρμογής της» τόνισε ο Ντάνφορντ σε ένα γραπτό μήνυμά του προς τους επικεφαλείς των μονάδων, τους διοικητές και τους αρμόδιους στρατολόγους.

«Στο μεταξύ, θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό όλο το προσωπικό μας. Και κυρίως, δεδομένου του αγώνα και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, θα παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην επίτευξη των προσδιορισμένων αποστολών μας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού, στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ τόνισε ότι δεν γνώριζε εκ των προτέρων για την απόφαση του Τραμπ, αλλά σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ασυνήθιστο.

«Προσωπικά δεν γνώριζα, αλλά δεν θα περίμενα και να γνωρίζω» είπε ο Μίλεϊ.