Ο εκπρόσωπος Τύπου και επικεφαλής της επικοινωνιακής ομάδας του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, παραιτήθηκε την Παρασκευή, αφού ο χρηματιστής Άντονι Σκαραμούτσι -πιστός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος- διορίστηκε από τον αμερικανό πρόεδρο ως νέος επικεφαλής επικοινωνίας.

Ο Σπάισερ απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του, με σκοπό να περιοριστούν οι συζητήσεις περί διάσπασης της κυβέρνησης Τραμπ. Ο ίδιος δήλωσε ότι παραιτήθηκε, καθώς δυσαρεστήθηκε με την πρόσληψη του Σκαραμούτσι στη μια από τις δυο θέσεις που κατείχε έως τώρα.

Βέβαια, είπε στο Fox News, ότι δε μετανιώνει για το εξάμηνο το οποίο υπηρέτησε.

Οι αλλαγές στον Λευκό Οίκο πραγματοποιούνται σε μια περίοδο έντονης διερεύνησης σχετικά με ενδεχόμενη ρωσική ανάμειξη στις περσινές αμερικανικές εκλογές, στο κατά πόσο η ομάδα προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ συνεργάστηκε με τη Μόσχα, και σε μια προσπάθεια διαχείρισης του απόηχου της περίφημης συνάντησης του υιού Τραμπ με τη ρωσίδα δικηγόρο, λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Η συνάντηση λέγεται ότι έλαβε χώρα με σκοπό την εκμαίευση πληροφοριών, που θα στοχοποιούσαν τη Χίλαρι Κλίντον κατά την προεκλογική περίοδο, κάτι που και οι δυο πλευρές, ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ και η ρωσίδα δικηγόρος διαψεύδουν.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προφανώς ήθελε να ενισχύσει θετικά την ομάδα», δήλωσε ο Σον Σπάισερ για τα τελευταία γεγονότα, ενώ εξήγησε ότι «πιστεύω ότι είναι για το καλό του επικοινωνιακού επιτελείου, να μην είμαστε πολλοί μάγειρες μέσα στην κουζίνα».

«Χωρίς εμένα στη μέση, θα κάνουν μια νέα αρχή».

Παράλληλα, υπερασπίστηκε την ατζέντα του Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι ήταν τιμή και προνόμιο να τον υπηρετήσει, ενώ σχολίασε και τη θέση τωη μέσων ενημέρωσης.

«Απογοητεύτηκα ιδιαίτερα από τον τρόπο που τα μέσα κάνουν- ή δεν κάνουν- τη δουλειά τους».
Ο 45χρονος πρώην διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου είπε ότι θα παραμείνει στα καθήκοντά του για λίγες εβδομάδες, έτσι ώστε η μετάβαση να είναι ομαλή, ενώ ανυπομονεί να περάσει χρόνο με την οικογένειά του.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε για το Σπάισερ ότι «είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, που δέχτηκε τεράστια ‘κακοποίηση’ από τα ψεύδη των μέσων ενημέρωσης. Το μέλλον του, ωστόσο, διαγράφεται λαμπρό».

Οι New York Times έγραψαν σε δημοσίευμά τους ότι ο Σον Σπάισερ διαφώνησε έντονα με την πρόσληψη του Σκαραμούτσι, κάτι το οποίο χαρακτήρισε ως «τεράστιο λάθος».